PUBLICITAT

El Consell del Cens rebaixa la població fins a les 80.108 persones

  • El Comú ha rebut 13 al·legacions dels 4.920 ciutadans no localitzats
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Camp i Espot organitzen els seus papers abans de comparèixer davant dels mitjans, ahir Foto: ANA / M. T.

Els cònsols van informar ahir que un cop transcorregut un mes des de la publicació al BOPA de les persones no localitzades, que van ser un total de 4.920, els comuns han rebut tretze al·legacions. D'aquesta manera, un cop cada Comú acordi la baixa d'ofici d'aquestes persones del seu cens, la població d'Andorra passarà a ser de 80.108 persones.

El Consell del Cens es va reunir dilluns a demanda de la seva presidenta, Montserrat Capdevila. Els integrants van recomanar, a demanda del Govern, extreure del cens els residents secundaris (és a dir, persones amb alguna propietat al país però que no hi resideixen més de 183 dies), tot i que quedaran inscrits al registre de la Propietat. També van recomanar que es continuï amb el procés d'actualització del cens mitjançant una verificació porta a porta.

El cònsol del Comú de la Massana, Josep Maria Camp, va manifestar ahir en la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols que l'actualització del cens és un treball que hauria de ser permanent, i que no només hauria de contemplar una inspecció concreta durant dos o tres mesos. «La voluntat era que a l'estiu els comuns que poguessin i tinguessin personal disponible que anessin fent aquesta tasca de control i d'inspecció in situ, però això és molt complicat», va assegurar. Camp considera que és més eficient el creuament de dades entre Immigració i els comuns, i controls de forma permanent «ja que no s'ha de fer tot en dos o tres mesos perquè és molt difícil».

Escaldes, la que més es redueix / Pel que fa a les 13 al·legacions sorgides dels llistats publicats al BOPA el passat 23 de març, sis corresponen a Ordino, cinc a Escaldes-Engordany, un a Encamp i un a la Massana.

Del total de 4.907 persones no localitzades i que s'eliminaran del cens, gairebé la meitat corresponen a la parròquia d'Escaldes-Engordany. Camp va manifestar que la xifra de persones que constaven al cens sense viure al país no ha resultat ser tant elevada com s'esperava en un principi, segons va informar a l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT