PUBLICITAT

La CEA viatjarà a l'Azerbaidjan per conèixer les oportunitats de negoci

  • Per a Andorra aquest país pot ser una oportunitat per exportar els coneixements que tenen els empresaris en camps com el del turisme de neu o de l'enginyeria
03052011_cea
La sala de la CEA s'ha omplert d'empresaris de diferents sectors interessats en escoltar la presentació sobre la República d'Azerbaidjan. Foto: ANA / M. T.
La CEA ha acollit aquest dimarts una presentació de les oportunitats de negoci que pot oferir l'Azerbaidjan, de la mà del seu ambaixador, Altai Efendiev. Segons el diplomàtic, aquest país viu un moment de creixement econòmic gràcies a la indústria petrolera i està en procés de diversificació de l'economia cap a sectors com el de les energies renovables, el turisme, les infraestructures i les tecnologies de la informació i la comunicació, entre d'altres. Per Andorra, aquest país pot ser una oportunitat per exportar els coneixements que tenen els empresaris en camps com el del turisme de neu o de l'enginyeria, tal com ha destacat el president de la CEA, Xavier Altimir. Altimir, ha anunciat que s'organitzarà una missió empresarial a l'Azerbaidjan per a després de l'estiu amb els empresaris interessats. A més, considera que també pot ser una oportunitat per captar inversors i per atreure turistes.

Efendiev ha explicat que es tracta d'un país molt dinàmic i amb estabilitat política, i que el negoci de l'explotació del petroli i del gas els està permetent tenir uns creixements anuals d'entre el 10 i 15%. El país, segons Efendiev, està en procés d'invertir els beneficis d'aquest sector per diversificar l'economia, i vol desenvolupar àmbits com el del turisme, i en especial el de neu, amb la posada en marxa aquest any del primer domini esquiable, que és l'inici d'un gran projecte que vol arribar a acollir 10.000 esquiadors diaris. Per aquest motiu, necessiten knowhow i experiència, i creuen que Andorra pot ser un lloc interessant per trobar-ho. Efendiev també ha parlat del sector del benestar i salut, i de la possibilitat d'atreure turistes andorrans a l'Azerbaidjan i a l'inrevés.

Altimir ha explicat que es tracta d'una presentació interessant perquè els empresaris andorrans puguin exportar els seus serveis i el seu coneixement, i alhora, estar oberts a empreses d'aquest país interessades en establir-se a Andorra. Altimir considera que és interessant aprofitar el bon moment que viu l'economia de l'Azerbaidjan i la necessitat que tenen de diversificar-la tenint en compte que el petroli es pot acabar.

En aquest sentit, Altimir ha ressaltat que "un dels valors que tenim són els 50 anys d'experiència en el turisme de neu" i que el que cal és vendre aquest knowhow "que és de les poques coses que tenim a Andorra".

L'ambaixador ha dit que aquesta presentació és un primer pas de les relacions entre ambdós països, i espera que es puguin promoure acords bilaterals en un futur. De moment, la CEA ja ha anunciat un viatge empresarial per a després de l'estiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT