PUBLICITAT

La Batllia denega la demanda de llibertat de l'advocat de la metgessa

  • La petició d'extradició formal d'Alemanya ja s'ha completat i la dona seguirà presa a la Comella
P. G. / C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tinnemann conversa per telèfon abans de l'entrevista per a EL PERIÒDIC.
Foto: ÀLEX LARA

La Batllia va denegar ahir la demanda de llibertat realitzada per l'advocat de la metgessa acusada d'un presumpte segrest parental. D'aquesta manera, i si no hi ha girs judicials no previstos, la metgessa italiana seguirà presa al centre penitenciari de la Comella fins que la Batllia no es pronunciï sobre la demanda d'extradició realitzada pel Govern alemany.

La metgessa empresonada continuava ahir a la Comella i continuarà els propers dies. Això sí, amb una sèrie de visites programades que li són concedides com la de visitar la seva filla al centre d'acollida de la Gavernera, on es troba interna des del passat 7 d'abril. La demanda formal per part d'Alemanya de l'extradició de la mare empresonada és la que impedeix a la Batllia qualsevol acció de canvi en la situació de privació de llibertat que pateix la metgessa. Aquesta demanda va arribar i va ser completada a finals de la setmana passada.

Malgrat que el cas s'està allargant més del que voldrien les dues parts implicades, la Batllia respecta el conveni d'Estrasburg en Extradicions que té acordat el Govern d'Andorra amb el Consell d'Europa. A més aquesta decisió de presó preventiva està marcada també en la llei andorrana com una mesura coercitiva i de seguretat que cal respectar per evitar qualsevol risc de fugida.

La metgessa ha estat reclamada per la justícia alemanya en diferents ocasions des de l'any 2006, i aquesta no s'ha presentat. És aleshores quan l'acusació pot reclamar l'extradició de la fugitiva. Només en el cas que aquesta demanda no s'hagués efectuat de manera formal s'hagués pogut posar en llibertat la metgessa. En alguns casos d'extradicions s'ha donat aquest cas però la justícia alemanya ja es va fer càrrec perquè això no passés i per aquest motiu la Batllia andorrana no pot respondre afirmativament a la demanda de posada en llibertat sol·licitada per la defensa de la metgessa.

Ara, l'espera serà la que marqui el calendari per al judici on es decidirà l'execució o no de l'extradició perquè la metge pugui ser transferida a la justícia alemanya que la reclama.

Cal recordar que Andorra únicament decidirà si accepta o no aquesta demanda d'extradició, i en cap cas jutjarà a la dona. Aquest cas és similar al viscut a finals de l'any passat després de la detenció d'una dona danesa, relacionada amb una estafa milionària. El Tribunal de Corts va acceptar la demanda d'extradició de la dona reclamada pels Estats Units. En el cas de la metgessa, i com va passar en aquest primer, totes dues parts (Alemanya i l'acusada) tindran la possibilitat de recórrer la sentència al Tribunal Superior un cop es pronunciï el de Corts.

pare i mare reclamen per la filla / Pel que fa a la filla, també es veu afectada per la resolució, ja que fins que aquesta no es concreti seguirà al centre de la Gavernera. Tant la família de la metgessa, a partir del seu germà i de la seva mare, que estan aquests dies al país, així com el pare, que té la custòdia legal segons les sentències d'Alemanya, Itàlia i el Regne Unit, han reclamat la seva custòdia definitiva.


MÉS INFORMACIÓ:

Fer pressió a qualsevol preu

Peter Tinnemann: «No puc esperar-me per sempre, vull tornar-la a casa meva»

La filla de la metgessa romandrà a la Gavernera almenys fins al 20 de maig

Preocupa la situació de la filla de la doctora presa a la Comella

Reivindicació silenciosa


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT