PUBLICITAT

BIBM tanca el 2010 amb uns beneficis de 50,6 milions d'euros

  • L'entitat financera andorrana ha incrementat en vuit punts la ràtio de solvència que passa a ser del 29,3%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La façana de l'oficina central de BIBM a l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

Banc Internacional-Banca Mora (BIBM) ha tancat el 2010 amb uns beneficis de 50,6 milions d'euros, el que suposa un lleuger increment respecte a la xifra aconseguida l'any anterior, que va ser de 50,1 milions d'euros. BIBM ha informat que el volum total de recursos dels clients suma 6.463 milions d'euros, xifra molt similar a la de l'any anterior. En termes de rendibilitat, mesurada per la ràtio de rendibilitat dels fons propis, el grup bancari se situa en el 18,8%.

Les dades facilitades ahir per l'entitat bancària demostren que BIBM ha incrementat en vuit punts la ràtio de solvència, que passa del 21,2% al 29,3%, i presenta una ràtio de liquiditat del 94,8. La ràtio d'eficiència (quant més baixa millor) passa del 31,3% al 35,5%.

AUGMENT DE LA INVERSIÓ / En termes de finançament al país, BIBM ha seguit donant suport a l'activitat econòmica i ha incrementat la inversió creditícia en un 3,4%, amb una qualitat excel·lent de la mateixa, mantenint amb una ràtio de morositat inferior a l'1,5%. Les inversions creditícies han passat de 1.036.461.000 en el 2009 a 1.072.055.000 l'any passat. Els recursos propis també s'han vist incrementats passant de 239.75.000 euros a 255.312.000 euros.

BIBM assenyala en un comunicat que aquests «bons resultats i solidesa de l'entitat» han fet que Moody's mantingui el ràting d'entitat a BIBM amb una qualificació A2 a llarg termini, P-1 a curt termini i C+ de fortalesa financera, amb una perspectiva estable (la qualificació a llarg termini és equivalent a un ràting A per part de les agències Standard&Poor's o Fitch).

Presència a Suïssa i Estats Units/L'excel·lent situació financera de l'entitat permet encarar els seus reptes de diversificació i d'internacionalització, seguint amb el model de Mora Wealth Management, gestores de patrimonis del grup BIBM, present a Suïssa i als Estats Units. Aquestes gestores de patrimonis estan donant servei a mercats creixents com els d'Amèrica Llatina.

En l'àmbit de la política de responsabilitat social de l'empresa, el grup ha seguit fidel al seu compromís, basat en tres eixos principals: la qualitat com a element diferencial competitiu, la sostenibilitat i el medi ambient com a apostes decidides de futur, i les iniciatives de caràcter social, científic, cultural, educatiu i esportiu.

En el vessant del medi ambient, és de destacar que en aquest exercici s'ha aconseguit reduir les emissions de CO2 en un 4% així com compensar les restants per aconseguir la neutralitat de les mateixes, validada per la certificació e)mission del programa de les Nacions Unides per al medi ambient (UNEP). A Andorra només hi ha dues empreses en aquesta situació, el Centre Andorra Sostenible i BIBM.

L'objectiu principal del grup bancari andorrà és seguir amb la reducció de les seves emissions per aconseguir disminuir un 10% les emissions suplementàries el 2015. Incidint en la política de respecte al medi ambient, aquest any no s'han fet còpies en paper de la Memòria 2010, l'informe es trobarà disponible a la web de l'entitat en una versió interactiva que en facilita la lectura.

EQUIP HUMÀ / Pel que fa a l'equip humà, durant 2010 s'ha incrementat en 17 persones, amb una plantilla total de 294 empleats a 31 de desembre. BIBM ha mantingut el nombre d'oficines amb presència a totes les parròquies.

BIBM es defineix com un grup bancari andorrà, que té com a objectiu atendre les necessitats dels seus clients i satisfer les seves expectatives, amb una organització orientada a la creació de valor i amb la qualitat com a element fonamental.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT