PUBLICITAT

Les matriculacions segueixen caient i registren el pitjor mes de l'any

  • L'abril es va tancar amb 155 vendes, un 20% menys que al mateix mes del 2010
C.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vehicles en venda exposats en una Fira recent de la capital. Foto: TONY LARA

E ls brots verds al sector de l'automoció continuen lluny d'arribar. Des de l'inici d'aquest 2011 les vendes de vehicles segueixen una tendència a la baixa i es troben per sota les registrades durant el mateix període de l'any passat. Així, i segons mostren les dades facilitades pel l'Associació d'Importadors de Vehicles (AIVA), la caiguda de les vendes aquest mes d'abril ha estat del 20% respecte a l'abril del 2010.

En total, durant aquest darrer mes el sector ha tancat 155 operacions, una vintena menys que al mes de març i 38 menys que a l'abril de l'any passat. La situació és preocupant segons va reconèixer la presidenta de l'AIVA, Maite Mas, que va assegurar que les vendes segueixen «estancades» sense mostrar indicis de millora i «es preveu que l'any sigui molt complicat». Mas va tornar a lamentar les dificultats que posen les entitats bancàries per facilitar crèdits als compradors potencials.

L'acumulat de tot el 2011 en xifres plasma aquesta situació a la baixa. En total s'han registrat 583 operacions de compravenda de vehicles des del gener. A les mateixes dates l'any passat aquestes xifres superaven les 650 unitats matriculades. La diferència, per tant, és del 10% respecte aquest 2011.

Per models, la marca més venuda al mes d'abril va ser Audi, amb 20 unitats, seguida de Volkswagen amb 19 i Mercedes amb 15. En el còmput anual, És Volkswagen la que encapçala la llista amb 71 vendes i BMW la segona, amb 60. Audi, amb 43 matriculacions, ocupa la tercera posició i Nissan, amb 49, la quarta. És a dir, veient aquestes dades es constata que malgrat la caiguda de les vendes els vehicles de gamma mitja-alta i alta tenen més bona sortida que els de mitja.

Reunió amb el nou executiu / Per tal d'intentar remuntar la situació del sector, Mas va explicar que tan bon punt es constitueixi oficialment el nou Govern sol·licitaran una reunió amb la voluntat d'explicar les necessitats i «els neguits» dels venedors de vehicles. En aquesta trobada sol·licitaran més ajudes per part de l'Executiu i actuacions per recuperar el sector. «Si no és possible amb ajudes directes, almenys amb algun altre tipologia d'incentius de venda», va manifestar la presidenta de l'AIVA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT