PUBLICITAT

Els quiròfans de l'hospital tornen a funcionar

  • Solucionada l'avaria, les intervencions quirúrgiques s'han reprès amb normalitat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dos professionals mèdics atenen un pacient en un quiròfan de l'hospital. Foto: EDUARD COMELLAS

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) va informar ahir que tonen a funcionar els quiròfans de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell que estaven inactius des del dijous passat com a conseqüència d'una avaria en l'aire condicionat. Des de l'hospital es va notificar que l'activitat quirúrgica d'aquests departaments hospitalaris es va reprendre «amb total normalitat» .

Tres dels cinc quiròfans –quatre més un d'ambulatori– amb què compta l'Hospital van haver de tancar-se el dijous passat a causa d'una avaria en els dispositius d'aire condicionat. L'avaria es volia solucionar durant el dijous i divendres passat però ha hagut d'esperar fins ahir que és quan es va solucionar el problema. Durant aquests dies s'han hagut d'anul·lar diverses operacions que es tenien previstes.

Tot i això des de l'Hospital es va assegurar que «els quiròfans no afectats» per l'avaria han continuat funcionant amb plena normalitat i per tant està «totalment garantida l'atenció a qualsevol intervenció urgent».

D'altra banda, el SAAS també va informar que tots els pacients que tenien programada alguna operació per dijous o divendres ja van ser avisats de la incidència i es van anar reprogramant les seves intervencions «pels propers dies». A la vegada, la parapública ja va demanar disculpes als usuaris per les molèsties que la incidència els hagi pogut causar.

L'avaria no permetia garantir la temperatura idònia per a realitzar operacions i mantenir l'asèpsia a la sala i per aquest motiu es va suspendre l'activitat.

Les estadístiques dels anys 2008 i 2009 mostren que es realitzen poc menys de 4.300 intervencions quirúrgiques anuals –4.299 l'any 2009 i 4.253 l'any anterior–, el que suposa uns índex d'ocupació d'entre el 72% i el 74%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT