PUBLICITAT

BTT a la vora del llac

  • Escaldes inaugurarà un nou circuit a Engolasters amb activitats especials
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sinfreu, col·loca sobre la taula un programa dels actes, ahir. Foto: ANA

El proper 14 de maig serà un dia especial a Engolasters. El Comú d'Escaldes prepara una jornada d'activitats per presentar el seu nou circuit de BTT, que pretén estimular les opcions d'oci i turisme de natura a l'entorn del llac.

El circuit, que s'ha fet amb un pressupost de 15.400 euros, s'ha dissenyat amb els materials propis de la muntanya i aprofitant les pendents naturals, sense cap més intervenció, segons va informar la consellera de Medi Ambient, Magda Sinfreu. Les activitats per inaugurar el nou circuit seran una cursa, i una exhibició de bici trial a càrrec de dos campions del món, César Cañas i Dani Comas, que posteriorment faran un taller.

El circuit, ideat pels departaments de Medi Ambient i Esports de la parròquia amb l'ajuda d'alguns experts, pretén que el visitant faci «un recorregut sobretot integrat en el paisatge i aprofitant el màxim els elements naturals que ofereix un entorn privilegiat com és el d'Engolasters», va explicar la cònsol menor, Meritxell Sangrà. La voluntat és «convertir la zona en espai d'esbarjo i centre d'esdeveniments i activitats en els períodes de primavera i estiu».

De la seva banda, Magda Sinfreu va explicar que el circuit s'ha fet a la zona de la Coma del Favà i el Serrat d'Engolasters, «un lloc ideal per les seves característiques». El trajecte ofereix un recorregut den BTT d'un quilòmetre, amb tres àrees de repòs i sis de bicicleta de trial per a fer tallers d'habilitat en diferents nivells de dificultat.

El circuit s'ha construït en un seguit de fases, que han comprès la delimitació del recorregut, l'habilitació de les àrees de descans i taller i, finalment, la instal·lació d'elements de senyalització.

Pel que fa a la cursa, està prevista perquè hi participin infants d'entre set i setze anys. «La fem per provar el circuit, per si més endavant es poden fer proves puntuables per a la copa d'Espanya o la catalana», va explicar a l'ANA el president de l'Agrupació Ciclista d'Andorra (ACA), Gerard Riart.

D'altra banda, la consellera de Medi Ambient s'ha pronunciat sobre el projecte que FEDA i l'anterior Govern tenien previst al llac d'Engolasters amb la instal·lació de grades i escenaris per fer-hi espectacles. Sinfreu ha dit que el Comú no ha rebut la informació, i que està «obert» a estudiar-ho si el projecte se'ls fa arribar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT