PUBLICITAT

Sánchez i Guàrdia només seran deu dies a Venècia

  • Hi desembarcaran el 26 de maig i tornaran el 5 de juny, l'endemà de la inauguració
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les obres que a final de mes viatjaran a Venècia esperen empaquetades a la sala d'exposicions del Govern. Foto: TONY LARA

La cita és el 4 de juny, data de la inauguració oficial de la 54a edició de la Biennal de Venècia. L'expedició andorrana, amb Francisco Sánchez i Helena Guàrdia al capdavant, hi desembarcaran el 26 de maig, acompanyats del comissari, Pedro de Sancristóval, i del curador, Josep Maria Ubach. Són els únics que –si el nou equip ministerial no canvia de plans– tenen plaça segura. La resta de la delegació, especialment pel que fa a la representació política, la decidirà el pròxim Govern. La bona notícia és que Sánchez i Guàrdia espremeran la setmana prèvia a la inauguració oficial. Una setmana decisiva, vital, perquè –diu un dels artistes– «és quan tens oportunitat de parlar amb crítics, mecenes, galeristes i comissaris. Això, és clar, si aconseguim que vinguin, perquè el fet de no ser a l'Arsenale ens situa una mica al marge del rovell de l'ou. Però és el moment de fer contactes. El que no facis aquesta primera setmana, difícilment ho recuperes després, quan els professionals ja se n'han anat a la següent fira internacional».

La mala notícia és que l'estada oficial dels artistes a Venècia s'acabarà precisament el 5 de juny, l'endemà de l'estrena per a tots els públics. Fins aquí arriba el pressupost de la primera aventura andorrana a la Biennal, aquests 200.000 euros que es destinaran principalment al lloguer de l'església de San Samuele, a tocar del Palau Grassi i del Gran Canal, que serà la seu del pavelló andorrà. Si volen tornar-hi abans del 27 de novembre, data de clausura de la fira, ho hauran de fer per compte propi. No hi ha prevista cap altra escapada veneciana. És el que hi ha, i s'ho prenen amb esportivitat: «Hi serem la primera setmana, que és l'important. Després, ja es veurà. En qualsevol cas, es tractava de ser-hi, i hi serem. És una oportunitat única, tant per al país com per a nosaltres mateixos. I després de quasi dos anys de feina, és el moment de donar-ho tot». Mentre arriba el dia D, el comissariat acaba de rodar l'audiovisual que es projectarà a San Samuele, i les obres –L'efímer i l'etern, de Sánchez, i La ciutat flotant, de Guàrdia– esperen embalades a la sala d'exposicions del Govern. No se'n mouran fins l'última setmana de maig. Hi tornaran al desembre, per ser-hi exposades per primera vegada davant del públic andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT