PUBLICITAT

Una minoria de comerços del Pas i de la capital, oberts

  • La Policia aixeca una desena d'actes, però sense constatar incidències
C. G.
ENCAMP

Periodic
Botigues tancades a un carrer comercial al Pas, ahir. Foto: ANA

La jornada d'obligat tancament comercial es va desenvolupar sense incidències, segons va informar ahir la Policia. Només alguns comerços del Pas de la Casa i algun d'Andorra la Vella van obrir les seves portes. Abans de les 11 del matí, però, els agents ja havien comunicat a aquests comerços de l'obligatorietat de complir la llei, després d'obrir la pertinent acta i notificar-ho al Govern, concretament al Ministeri d'Interior. Serà aquesta cartera la que decidirà si aplica sancions al respecte.

En el cas del Pas de la Casa van ser set els establiments que van obrir ahir, tots de la mateixa cadena. Poc després de rebre la visita de la Policia, però, van optar per tancar les portes. D'aquesta manera, finalment la crítica pública dels comerciants del nucli encampadà dels darrers dues no s'ha plasmat en un desafiament majoritari a la llei,

Així ho va confirmar el portaveu de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié. «La gran majoria han tancat, cosa que no ha agradat gens als turistes que avui han vingut fins al Pas de la Casa». Segons va explicar Carrié ahir la frontera francoandorrana va estar molt transitada però «tal i com arribaven marxaven de nou cap a casa».

Segons va informar a l'ANA el Servei de Circulació del Pas de la Casa van haver d'atendre a molts turistes enfadats pel tancament dels comerços, «perquè arriben i volen comprar tabac i altres productes, i l'única cosa que poden fer és omplir el dipòsit». Segons els agents, en d'altres dies festius s'acostuma a posar un cartell en territori francès per informar del tancament, cosa que en aquesta ocasió no es va fer.

D'altra banda, els comerciants van lamentar que les zones comercials del sud de França sí que havien obert i que havien arrossegat tots els clients que va perdre ahir el Pas. Carrié va criticar aquesta situació, «al final haurem de ser nosaltres els que ens veurem obligats a donar festa als nostres treballadors perquè haurem de tancar les nostres botigues».

l'usda vol convenis col·lectius / Davant aquesta situació l'USdA va reclamar ahir la necessitat de treballar en convenis col·lectius que asseguin a la mateixa taula a sindicats, empresaris i treballadors. «Nosaltres volem un 1 de Maig festiu però si hi ha convenis i volen obrir, doncs que obrin», va manifestar el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

D'aquesta manera, va explicar el sindicalista, es podrien solucionar problemàtiques com les d'ahir, en què alguns comerços van perdre un important volum de negoci. A més dels establiments del sud de França, Ubach va recordar que també ha Barcelona algunes zones havien obert a partir d'aquest sistema d'acord.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT