PUBLICITAT

El Grup Crèdit Andorrà compra la Banque BPP SA a Luxemburg

  • L'operació d'adquisició a Gruppo Banca Sella està avalada per les entitats reguladores financeres
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

El Grup Crèdit Andorrà ha adquirit la Banque BPP SA a Luxemburg, segons va informat ahir l'entitat financera. D'aquesta manera, l'entitat reforça la seva presència en el mercat europeu i l'activitat de banca privada internacional. Segons un comunicat de la corporació financera, l'operació respon a l'estratègia de creixement del grup i d'implantació a Europa i Amèrica Llatina com a principals mercats en el procés d'expansió.

Crèdit Andorrà ha arribat a un acord amb el grup bancari italià Gruppo Banca Sella per a la compra del cent per cent de la Banque BPP SA ubicada a Luxemburg. La firma de la transacció s'ha dut a terme a Luxemburg després que l'operació hagi estat autoritzada per les entitats reguladores d'aquest país (CSSF) i d'Andorra (INAF), a més a més d'aprovada pels consells d'administració dels dos bancs.

El Grup assenyala en el comunicat, que no detalla el preu de l'operació, que «aquesta compra reafirma el procés d'internacionalització» de l'entitat i «enforteix el seu posicionament en el sistema financer internacional». Així mateix, reitera que d'aquesta manera es «consolida la seva presència en el mercat de la Unió Europea».

El Grup Crèdit Andorrà està a Luxemburg des del 2004, a través de les societats d'inversió col·lectiva Crediinvest Sicav i Investcredit Sicav. La compra de la Banque BPP SA s'alinea amb l'actual estratègia d'internacionalització i la implantació en aquesta plaça financera, que «permetrà vehicular el negoci bancari i financer internacional a través d'una sòlida plataforma bancària ja existent i aportar més valor afegit per als clients», ha assenyalat el banc.

El pla de negoci preveu generar importants sinergies amb les filials que formen part del grup. La Banque BPP SA és una entitat orientada a la banca privada que va ser fundada el 1999 i ofereix principalment serveis d'assessorament d'inversió, de custòdia i d'administració de fons d'inversió i serveis d'execució en els mercats financers. El volum total de negoci se situarà al voltant dels 2.200 milions d'euros. Banque BPP SA disposa d'un equip de 29 professionals, que a partir d'ara s'incorporen al Grup Crèdit Andorrà.

NEGOCI / Crèdit Andorrà té actulament la xarxa d'oficines més gran del país i compta amb 552 professionals. L'entitat gestiona un volum de negoci de 12.270 milions d'euros (2010) i és líder del sector en recursos propis, recursos gestionats, volum de negoci, inversió creditícia i beneficis. Creat el 1949, actualment està present a Espanya, Suïssa, Luxemburg, Mèxic, Panamà i Uruguai.

El banc està qualificat per Fitch Ratings amb un ràting a llarg termini A, a curt termini F1, individual B i de suport 4, amb perspectiva estable. Ha estat guardonat amb el premi Banc de l'Any d'Andorra 2010 atorgat per la publicació financera The Banker del grup Financial Times, guardó que ha guanyat els anys 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008 i 2010. En el rànquing Top 1.000, en el qual figuren els bancs més capitalitzats del món, Crèdit Andorrà encapçala la llista dels bancs d'Andorra, en la posició 562.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT