PUBLICITAT

Batalla vol que s'estudiïn tots els usos potencials del tren a Andorra

  • L'alcalde de la Seu i diputat de CiU reconeix que no hi ha diners per fer l'obra a curt termini
EVA ARASA
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'alcalde i diputat de CiU Albert Batalla acompanya el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, en una visita a la Seu d'Urgell. Foto: ACN / ESTEFANIA ESCOLÀ

L'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió (CiU), Albert Batallà, està especialment satisfet pel fet que la Comissió de Territori i Sostenibilitat de la cambra catalana aprovés, dimecres passat, per unanimitat, una proposta de resolució d'ERC per estudiar la viabilitat d'una interconnexió ferroviària entre la Seu d'Urgell i Andorra. Batalla és conscient del context econòmic i de la situació de les finances públiques catalanes. No obstant això, «que no tinguem diners no vol dir que no puguem tenir idees», és la màxima de l'alcalde. Malgrat que des d'Esquerra s'apuntés que el tren afavoriria principalment els treballadors fronterers, Batalla creu que «no s'ha de descartar res d'entrada» i que s'han d'estudiar tots els usos –i usuaris– potencials.

El tren entre la capital de l'Alt Urgell i Andorra és una vella reivindicació i, si bé és cert que les arques de la Generalitat de Catalunya difícilment podrien assumir una infraestructura d'aquest tipus a curt termini, no és menys cert que, com a mínim, i com a pas previ a qualsevol actuació, s'hauria d'estudiar la viabilitat del projecte. «Sempre he defensat que cal una millor comunicació entre la Seu i Andorra i, si és una comunicació paral·lela a la via terrestre, encara millor», va afirmar Batalla en declaracions a EL PERIÒDIC.

Respecte als usos que podria tenir una eventual línia ferroviària, Batalla és del parer que l'estudi de viabilitat sigui el més ampli possible. «D'entrada, està clar que afavoriria la gent que va cada dia a treballar a Andorra o que, pel motiu que sigui, es desplacen habitualment d'un lloc a l'altre», va admetre l'alcalde. Així i tot, en la seva opinió, cal analitzar altres possibles usos que, sens dubte, podrien afavorir altres tipus d'usuari: «També podria suposar una comoditat per a persones que no fan normalment aquest recorregut. S'ha d'estar obert a totes les possibilitat. Aquest és precisament el sentit de l'estudi de viabilitat».

El potencial del corredor ferroviari, a més, depèn de la celeritat amb què s'executi el perllongament de la línia entre Lleida i la Pobla de Segur fins a la Seu d'Urgell. Tot i que els projectes estan en fases molt diferents, la idea és connectar, a la llarga, Lleida i Andorra per tren.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT