PUBLICITAT

Pujal proposarà la dissolució del PLA a l'executiva

  • El president de la formació creu que han d'anar «tots a la una» amb Demòcrates
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Enric Pujal, durant l'últim congrés del Partit Liberal d'Andorra (PLA), el mes de febrer passat. Foto: ÀLEX LARA

La propera reunió de l'executiva del Partit Liberal d'Andorra (PLA), prevista per a la segona quinzena d'aquest mes, servirà per prendre una decisió sobre la dissolució del partit. Així ho va confirmar en declaracions a aquest rotatiu el seu president, Enric Pujal, que considera que, de la contundent victòria de Demòcrates per Andorra (DA), se n'ha d'extreure una lliçó: «Hem d'anar tots a la una –liberals, reformistes, gent de Nou Centre– dins del paraigües d'un mateix partit». Aquest partit, va reconèixer Pujal, hauria de ser DA. De fet, diferents membres de la candidatura encapçalada per Toni Martí han confirmat ja la voluntat de convertir-se, formalment, en un partit, aprofitant els estatuts que s'havien presentat per a la constitució del Partit Reformista (PRA).

En qualsevol cas, encara que l'executiva del Partit Liberal voti a favor de la dissolució, aquesta no es podrà fer efectiva, com a mínim, fins al juny. I és que, tal com va recordar Pujal, primer s'hauria de convocar un congrés extraordinari del PLA, que ratifiqués la decisió.

Això sí, l'eventual dissolució del PLA no podrà eludir una qüestió que ha planat tot aquest temps en les diferents reunions sobre el futur de la formació: què passa amb el deute del partit. Pujal va aclarir que, si el congrés ratifica efectivament la dissolució del PLA, aleshores caldrà nomenar una comissió liquidadora, que s'encarregaria –tal com indica el seu nom– de liquidar els comptes.

la lliçó de les urnes / A començament d'any, els termes del debat en el si del Partit Liberal giraven al voltant del possible encaix amb el Partit Reformista. Ara bé, tot i que se sabia de sobres que les eleccions s'avançarien, la convocatòria va acabar precipitant una sèrie d'esdeveniments.

Així, abans que el PRA s'hagués constituït formalment (els estatuts estan entrats a Govern), es va configurar una candidatura que, amb l'obtenció de 20 consellers –això és sense comptar les dues conselleres d'Unió Laurediana–, va arrasar en els comicis del 3 d'abril. «DA va fer un molt bon resultat i n'hem d'extreure una lliçó. Hauríem d'anar tots junts amb un nou partit: Demòcrates per Andorra», va concloure Pujal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT