PUBLICITAT

Bartumeu Gabriel fa un bon balanç final d'Arcalís

  • El conseller d'Ordino diu que ha estat millor que a l'hivern passat
EL PERIÒDIC
ORDINO

El conseller de Turisme i Esports del Comú d'Ordino, Bartumeu Gabriel, ha explicat que la temporada d'esquí que tot just s'acaba de tancar ha estat bona per a Arcalís i millor que l'hivern passat. A manca de les xifres definitives, Gabriel ha dit que durant aquest hivern s'ha treballat molt bé bàsicament «gràcies a la manca de neu que han patit altres estacions» i que també s'ha registrat un creixement del client particular «que busca la qualitat de la neu i del servei».

Bartumeu Gabriel ha indicat que, a manca del tancament definitiu, les xifres de fa 15 dies mostraven que els resultats eren millors que la temporada passada. Tot i això, com que el mes d'abril «ha estat bastant inestable», els resultats finals podrien variar, informa l'ANA.

Gabriel ha recordat que aquest any ja s'ha treballat fent la gestió per separat entre Arcalís i Pal-Arinsal, però mantenint la comercialització conjunta a través de la marca Vallnord. Pel conseller, és una línia que s'ha de seguir mantenint i que «hi creiem molt», ja que amb la gestió conjunta «no acabava de funcionar bé perquè els estils de gestió eren diferents».

Per aquest motiu, es va decidir que cada estació tingués el seu gestor per gestionar el seu propi domini. Aquest pas, segons Gabriel, no suposa tornar a augmentar el personal, ja que cada societat ha fet un esforç d'optimització important. En canvi, el que sí que s'ha mantingut és la comercialització conjunta, tenint en compte l'esforç que es va fer a nivell de marca. El conseller ha recordat que el que s'ha fet és anar al mateix model que va aplicar des d'un inici Grandvalira.

Segons el conseller de Turisme, la línia a seguir és anar fent petites inversions per anar millorant Arcalís, i afavorir que el sector privat hi faci activitat, com és el cas de les passejades amb vehicle eruga o les experiències de submarinisme sota el gel.

La temporada d'hivern va posar el seu punt i final fa una setmana amb un balanç de 2,23 milions de dies d'esquí: 1.475.000 per Grandvalira –un 3% menys que la campanya 2009-2010– i 755.000 per Vallnord –un 5% menys que la temporada anterior. Unes xifres que se situen per sota de les assolides en la campanya anterior. La paraula que defineix la temporada d'esquí 2010-2011 és «frustració», segons va manifestar el director general de Grandvalira, Jose Blanco, ja que l'inici de la campanya va ser molt prometedor, s'ha fet un gran esforç i el final ha estat marcat per la manca de neu.

Tots dos dominis culpabilitzen la meteorologia dels mals resultats assolits. Les elevades temperatures registrades durant l'abril –insòlites–, van obligar a tancar anticipadament determinats sectors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT