PUBLICITAT

Fer pressió a qualsevol preu

  • Un alt diplomàtic d'Alemanya arriba aquesta setmana al Principat per intercedir sobre el cas
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Tinnemann exposa la seva situació durant una entrevista amb EL PERIÒDIC, aquest divendres. Foto: ÀLEX LARA

El nom de Peter Tinnemann comença a sonar als ciutadans del Principat. L'alemany és aquests dies a Andorra, intentant posar punt i final a la seva lluita de sis anys per recuperar la seva filla Luna. Però al país germànic, Tinnemann és un fix dels mitjans de comunicació. Als principals diaris, a la televisió i també a internet (provin posar el seu nom al Youtube).

No és que Tinnemann vulgui ser una estrella mediàtica o tingui l'afany d'assolir riquesa i popularitat. Ni molt menys. La seva admissió a convertir-se en un personatge públic té l'únic objectiu de sumar pressió en la seva petició de fer sortir a la Luna de la Gavernera, on es troba interna des del passat set d'abril després que la seva mare fos empresonada per un presumpte delicte de segrest parental,

«Sincerament, no tinc cap ganes de concedir-te una entrevista, preferiria estar a qualsevol altre lloc, però vull que tothom sàpiga la veritat i la meva posició i preocupació com a pare». Així de sincer es va mostrar Tinnemann a aquest rotatiu durant l'entrevista. I també és sincer amb el paper de la premsa alemanya: «Sé de la importància de parlar als mitjans per fer pressió, sé que demà els ministres d'Alemanya em llegiran i actuaran», va assegurar.

Per aquest motiu no sorprèn veure a l'alemany aquests dies pel país envoltat d'una munió de periodistes alemanys (televisió i premsa). Xerra amablement amb ells, es deixa acompanyar i fins i tot es desfoga amb ells davant les males notícies. I els periodistes, en el seu afany per fer la tasca el més eficaç possible, el segueixen allà on va i tan bon punt obtenen novetats, procedeixen a fer ús de les comunicacions (potents telèfons mòbils, ordinadors, internet) per tal de donar a conèixer la situació a tot el país germànic el més ràpid que poden.

La mediació diplomàtica

I sembla que la seva tasca per fer pressió a qualsevol cost comença a donar els seus fruits. Tinneman té contacte diari amb el ministeri d'Interior alemany. Es truquen per informar-se i comentar com està la situació. Tinnemann assegura que el Govern d'Alemanya no està gens content amb la demora del cas i amb el fet que Luna segueixi a la Gavernera, a l'espera d'una resolució que s'allarga. Per aquest motiu un diplomàtic alemany d'alt nivell vindrà aquesta setmana al Principat amb la finalitat d'accelerar el màxim possible el desenllaç. Alemanya mou fitxa.

 

NOTICIES RELACIONADES:

Peter Tinnemann: «No puc esperar-me per sempre, vull tornar-la a casa meva»

La filla de la metgessa romandrà a la Gavernera almenys fins al 20 de maig

Preocupa la situació de la filla de la doctora presa a la Comella

Reivindicació silenciosa





Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT