Una altra patida remuntada per fer pujar el 2-0

• El River aixeca un 56-70 a vuit minuts per al final després d'anar a remolc gran part del duel
I. MOURE

Sánchez aixeca el dit després de tres triples seguits al segon quart, ahir. Foto: TONY LARA

Després de les dificultats que havia tingut el River per guanyar divendres el primer partit dels quarts de final, ahir va fer una gesta encara més difícil. Va haver de remuntar en dues ocasions desavantatges superiors als deu punts i cal fer menció especial al 56-70 en el minut 32 que l'equip de Peñarroya va capgirar a base de fe, quan semblava que tot esrava perdut i que s'havia cremat de tant jugar amb el foc. Però va redreçar la situació i els quarts de final ja estan ben encarats abans d'anar cap a Plasència. 2-0 després d'una altra patida remuntada per acabar 81-79.

El cert és que tant River com Plasència estan sent com una muntanya russa en els play-off. Ara estem imparables, ara semblem equips d'escola. D'inici tots dos van anar perfeina. Les defenses, massa febles, concedien tirs fàcils i tots dos –el River des del perímetre– van arribar a un igualat 19-19 a l'acabament dels pimers deu minuts.

El base Bustamante (17 punts al descans), desaparescut divendres, ahir va tornar a ser el jugador que és i va començar a amargar la festa tricolor en el segon quart juntament amb el pivot Guilherme Gittere, mentre que el River, ja més encertat des de 6,75 (4 de 13 als primers vint minuts, cap en el segon quart), entrava en crisi. I al descans el marcador ja començava a ser preocupant: 31-42

L'ambient al poliesportiu va començar a escalfar-se en la represa. Només començar Howard va suspendre's en l'aire per fer un altre triple i el 31-45 i emmudir el pavelló. Però Zamora es va posar la responsabilitat a l'esquena i entre ell i Sánchez, tots dos amb nou punts en cinc minuts i quatre triples inclosos, van igualar el matx (49-49, minut 26). Semblava que el River li havia passat el mort al Plasència quan va arribar un altre parcial visitant de 4-12 per encarar el darrer parcial amb un 54-66.

Vist l'inici dels últims deu minuts semblava que una altra remuntada semblava impossible, sobretot perquè en atac no hi havia qui encertés i a falta de vuit minuts l'electrònic ja era de 56-70. Zamora i Sánchez, que havien aguantat el River fins llavors, van trobar en Johnson un altre aliat i entre aquests tres en atac i una gran feina col·lectiva en defensa amb l'aigua al coll el miracle va ser possible. 2-0, sí, però s'ha de trobar la regularitat.