PUBLICITAT

Els Petits Cantors Lliures asseguren que no es volen tornar a polititzar

  • Ensenyat acceptarà suport del Govern però no que siguin les dotacions públiques les que manin
02052011cantors
La secretària del Cor, Cristina Amorin, la vicepresidenta, Marta Deu, el president, Carles Ensenyat, i la directora, Catherine Metayer, durant la presentació del concert aquest diumenge. Foto: ANA / M. T.
El president del Cor dels Petits Cantors Lliures, Carles Ensenyat, ha assegurat que tot i el canvi de Govern, "el que no farem és tornar a polititzar el Cor, perquè el que ha de primar és la qualitat coral i no els interessos polítics". Ensenyat ha afegit que l'objectiu és que la formació tiri endavant, i que si el Govern hi vol fer una aportació "l'acceptarem, però no podem tornar a permetre que siguin les dotacions públiques les que manin sobre el Cor". El president de l'entitat ha fet aquestes declaracions durant la presentació del concert de la Missa de Coronació de Mozart que tindrà lloc el pròxim 7 de maig a la catedral de la Seu d'Urgell, amb la participació de 110 cantors entre els Petits Cantors, el Cor de Cambra, el Cor de Nenes de les Valls d'Andorra i un grup d'antics cantors.
Ensenyat ha recordat que "vam sortir de la política perquè un govern ho va voler polititzar, i el que no farem nosaltres és tornar-ho a polititzar a cap nivell", descartant així que els Petits Cantors Lliures puguin tornar a ser el Cor Nacional. Tot i això, considera que la voluntat és que el nou Cor tiri endavant, ja sigui quedant-se com a associació o fent una fundació, i ja sigui amb el suport d'entitats privades com de públiques, acceptant possibles subvencions del Govern.

D'altra banda, Ensenyat ha dit que ells no saben què passarà amb l'actual Cor Nacional, però en tot cas, no els veuen com els seus successors ja que "no es pot comparar un cor amb 45 nois que en sis mesos han estat capaços de preparar la Missa de Coronació de Mozart, amb un Cor amb dues persones que estaran disposades a cantar d'aquí a quatre anys". En tot cas, ha assegurat que la polèmica que hi va haver en el seu dia està passada i oblidada.

Pel que fa a la producció que tindrà lloc el dia 7 de maig a la catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell, el president del Cor ha explicat que es tracta de la Missa de Coronació de W.A. Mozart, un concert d'alt nivell que no s'ha fet mai a Andorra. L'objectiu és demostrar que el Cor és capaç d'articular una producció d'aquest nivell, i alhora recordar el 90è aniversari de la coronació de la Verge de Meritxell. Ensenyat ha afegit que és una de les misses de Mozart amb un estil més pur i més rellevant tècnicament, però que en canvi no s'acostuma a fer com a concert.

La Missa de Coronació es farà a la catedral de la Seu d'Urgell ja que els ha estat impossible trobar una ubicació a Andorra per a aquesta data, ja que l'auditori està en obres i les sales amb més aforament estaven ocupades. L'entrada anticipada tindrà un cost de 15 euros i de 20 a taquilla. El concert també es durà a terme per agrair a totes les persones d'Andorra el suport que han rebut al llarg dels anys.

El concert comptarà amb 110 cantors, esdevenint així la primera vegada que s'uneixen un nombre tant elevat de cantors, ja que serà l'estrena del Cor de nenes i també es comptarà amb la participació d'una trentena d'antics cantors. Sota la direcció de Catherine Metayer, les veus estaran acompanyades per l'orquestra francesa Baeterra, i amb solistes professionals. En canvi, el concert es repetirà per la Diada de Meritxell, però en aquest cas els solistes seran els mateixos cantors.

El Cor dels Petits Cantors Lliures també han programat una gira d'una setmana a Mallorca per a finals de juny, han confirmat que cantaran la missa de Mertixell del dia 8 de setembre, i a la tarda tornaran a interpretar la Missa de Coronació, i ja preparen un altre projecte de cara al Nadal, del qual encara no n'han donat els detalls. Una de les demandes que aquest diumenge han els responsables del Cor és la necessitat que els nens que en formen part siguin alliberats d'hores lectives a l'escola per poder compensar l'esforç extraescolar, tal com passa en d'altres països.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT