PUBLICITAT

La filla de la metgessa romandrà a la Gavernera almenys fins al 20 de maig

  • El pare reclama des d'Andorra més celeritat i critica que el procés «hagi passat per davant» de la situació de la menor
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Tinneman Assegut a l'escultura de Dalí de la plaça de la Rotonda, divendres durant l'entrevista per a EL PERIÒDIC. Foto: ÀLEX LARA

Peter Tinnemann, el pare de la menor que es troba ingressada al centre de la Gavernera, després de la detenció de la seva mare el set d'abril per un suposat delicte de segrest parental, confiava que ahir acabaria el seu «malson» i podria endur-se a la seva filla a Berlin, on resideix i treballa. Però la seva lluita haurà d'esperar almenys 20 dies més. Segons va comunicar-li ahir el seu advocat, després que aquest parlés amb el jutge, la seva filla haurà de romandre a la Gavernera fins almenys el proper 20 de maig.

Aquesta és la data màxima que tindrà el Tribunal Superior per decidir si accepta el cas. Aquest termini és de deu dies, és a dir, el proper 10 de maig és el dia fixat perquè el Tribunal de Corts dicti sentència. Abans, «dimecres vinent» segons va informar Tinnemann, els psicòlegs que estan atenent i supervisen la menor donaran el seu veredicte i l'informe final al jutge que porta el cas.

Tinnemann és a Andorra aquests dies, però no és la primera vegada que trepitja el Principat. Ho va fer per primera vegada al novembre de l'any passat, després que el ministeri d'Afers Exteriors andorrà es posés en contacte amb Itàlia i Alemanya informant de la presència de la metgessa al país. La metgessa tenia una ordre i captura de la Interpol per sentències d'Itàlia, d'Alemanya i també del Regne Unit.

Però llavors Tinnemann no va poder veure a la seva filla. No va ser fins el passat 7 d'abril, després de la detenció de la mare, que va tornar a Andorra i va sol·licitar anar a la Gavernera. La d'ahir era la quarta vegada que viatjava fins al Principat.

El primer encontre entre pare i filla es va produir fa uns dies. No s'havien vist des de l'abril del 2006, després que la seva mare no tornés d'unes vacances de Pasqua a Itàlia, on hi resideix la seva família (una família que també ha demanat la potestat de la menor). La menor, Lluna, «es va mostrar tímida però de seguida va venir al meu costat quan li vaig ensenyar fotografies de fa cinc anys», va manifestar Petermann.

L'alemany té una hora diària per veure a la seva filla (ahir mateix va acudir puntual a la cita). Aquests dies han tingut llargues converses, han passejat i han anat a berenar, explica Tinnemann. De la seva mare «no en parlem». Aquest és el consell que li han donat els psicòlegs que porten a la menor al centre. «Encara està encaixant el que ha viscut i la situació en la que es troba». A més del seu pare, la menor també rep la visita de la família materna, així com de la seva mare, que fa tres setmanes que està presa a la Comella.

crítica al poc respecte per la menor / Tinnemann es va mostrar ahir prudent i diplomàtic amb l'opinió que li mereix la justícia andorrana, malgrat no entendre per què no pot endur-se a la seva filla tot i tenir-ne la potestat, segons les sentències a Alemanya, Itàlia i el Regne Unit. «Entenc que és un cas complex i que Andorra, al no estar acostumat, vol seguir correctament tots els passos».

Però després de conèixer que haurà d'esperar tres setmanes més, va augmentar el seu to crític. «Fins ara la menor havia estat el més important en aquest procés, però ara el procés ha passat per davant de la menor», va lamentar. Segons va manifestar, hi haurà «alts càrrecs a Alemanya que no estaran contents amb aquesta demora i que faran pressió a les autoritats andorranes» perquè resolguin amb més celeritat.

L'alemany es quedarà al país el cap de setmana per seguir veient a la seva filla. Dilluns tornarà a Berlin per atendre els seus compromisos laborals.

 

L'entrevista a Peter Tinnemann



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT