PUBLICITAT

Crèdit Andorrà tanca el 2010 amb un benefici de 77,81 milions de euros

  • El guany net del grup financer, que té un volum de negoci de 12.270 milions, és un 1,5% superior al de l'any anterior
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici Crèdit Centre, a l'avinguda de Meritxell d'Andorra la Vella, és la seu central de l'entitat financera. Foto: TONY LARA

Crèdit Andorrà va tancar l'any 2010 amb un benefici net consolidat de 77,81 milions d'euros, una xifra que suposa un augment d'aquest benefici de l'1,5% respecte a l'any anterior. El volum de negoci de l'entitat bancària ascendeix a 12.270 milions d'euros: 9.160 milions d'euros corresponen al total de recursos gestionats i els altres 3.110 milions, a la inversió creditícia.

Segons el comunicat emès ahir per la mateixa entitat, el Grup Crèdit Andorrà ha tancat el 2010 «mantenint el total de volum de negoci, millorant tots els marges i reafirmant la posició de lideratge al mercat andorrà, amb una quota de mercat del 36%». Sense oblidar que tot això es produeix «en el marc d'un context econòmic i financer internacional complex».

L'entitat va aconseguir l'any passat un benefici net consolidat de 77,81 milions d'euros, un 1,5% més que l'any anterior, després d'haver aplicat «una prudent i conservadora» política de dotacions a provisions per a insolvències. La principal xifra indicativa del seu balanç –el seu volum de negoci– ascendeix a un total de 12.270 milions d'euros, mentre que el total de recursos gestionats suma 9.160 milions d'euros, en els mateixos nivells que l'any anterior

augment dels crèdits / Amb la voluntat de mantenir-se «fidel al seu compromís amb el país i els clients» –amb paraules extretes del comunicat–, Crèdit Andorrà ha continuat concedint crèdits i la inversió creditícia s'ha situat en 3.110 milions d'euros, cosa que representa un augment del 2,6% respecte a l'exercici anterior.

El marge ordinari, informa Crèdit Andorrà, ha estat de 175,65 milions d'euros (un 6,8% més que l'any anterior); el marge financer, de 71,40 milions d'euros (un 4,2% més que l'exercici anterior), i el marge d'explotació, de 77,28 milions d'euros (un 6,3% més). El banc destaca, així mateix, que s'ha dut a terme una important racionalització i contenció de la despesa, fet que ha permès mantenir una «excel·lent» ràtio d'eficiència, del 44,01%, molt millor que la de la mitjana de la banca europea (del 60%).

Els recursos propis del Grup Crèdit Andorrà, 615 milions d'euros, permeten «disposar d'un confortable i adequat» nivell de fons propis. Les ràtios de solvència i de liquiditat del grup s'han mantingut en uns nivells saludables del 18,81% i del 54,68%, respectivament. La situació de fortalesa està clarament per sobre del que estableix la legislació andorrana (10% i 40%, respectivament), fet que permet afrontar amb garanties els plans de creixement de l'entitat.

Durant l'any 2010, Crèdit Andorrà explica que va treballar per adaptar i capacitar el banc fer front a la situació actual del mercat, crear noves oportunitats de negoci i impulsar el projecte internacional del grup. Gràcies a aquesta feina, «Crèdit Andorrà s'ha mantingut com el primer grup financer d'Andorra i ha crescut de forma sostinguda i sostenible a nivell internacional», conclou el comunicat.

presència internacional / El 2010 va ser un any clau en el procés d'expansió del grup a Llatinoamèrica i Europa. Així, el juny de l'any passat, es van inaugurar les oficines de representació a Montevideo (Uruguai), situades a Zonamerica, un important centre financer i de negocis. El mateix mes va iniciar l'activitat CA México Asesores Patrimoniales, que ofereix assessorament i serveis d'inversió dins del mercat mexicà.

Pel que fa a Europa, durant l'any passat es va intensificar la gestió d'actius a través de les dues SICAV de Luxemburg i de les gestores de patrimonis Private Investment Management a Suïssa i Valira Capital Asset Management a Madrid. D'altra banda, el hòlding assegurador ERM va continuar la seva expansió dins del territori espanyol, i té presència actualment a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Palma de Mallorca i Madrid.

Crèdit Andorrà ha mantingut els ràtings per part de Fitch Ratings i ha obtingut, per setena vegada, el guardó Banc de l'Any d'Andorra, atorgat per la revista financera The Banker, del grup Financial Times.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT