PUBLICITAT

Martí: «Els dossiers estan més o menys traspassats»

  • La darrera trobada amb Bartumeu se centra sobretot en temes europeus
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí i Cinca es dirigeixen a la tercera planta de l'edifici administratiu del Govern, ahir. Foto: ANA / M. T.

El futur cap de Govern, Toni Martí, va tornar a reunir-se ahir a la tarda amb Jaume Bartumeu per avançar en el traspàs de poders. Martí va assegurar que durant la trobada, «documents que faltaven s'han completat», cosa que agraeix perquè «érem conscients que faltava informació i ara en falta menys».

Tot i això, el futur cap de l'Executiu no va voler entrar en polèmica i va manifestar que «els grans dossiers estan més o menys explicats», i que ja s'entrarà més en el detall quan es faci el traspàs de carteres entre ministres. També va informar que durant la reunió van parlar sobretot de temes europeus, una matèria «on tots estaran cridats a sumar» a través d'una comissió especial al Consell i un gran pacte institucional.

A la sortida de la reunió, que va tenir lloc a la tercera planta de l'edifici administratiu del Govern, Toni Martí, acompanyat del seu número dos, Jordi Cinca, va explicar a l'ANA que en principi serà l'última trobada, a no ser que sorgeixi algun dossier d'urgència, que confia que li sigui comunicat per part del Govern en funcions.

Martí no va assegurar que Bartumeu li hagi traspassat tota la informació, sinó que va limitar a dir que «bàsicament, els grans dossiers hi són», i va reconèixer que és «gairebé impossible fer un traspàs de poders amb tot».

També va informar que durant la reunió, que «ha anat bé», van parlar de l'organisme encarregat d'avaluar el país en matèria de blanqueig de capitals, el Moneyval. En qüestions europees, segons Martí, «estaran tots cridats a sumar», polítics i també la societat civil, ja que «són dossiers molt seriosos que poden provocar una transformació important a Andorra».

Martí, però, va assegurar que de dossiers urgents n'hi ha molts, i que tractaran la política internacional com una oportunitat però no deixaran de banda els altres afers perquè la gent ho està passant malament. En aquest sentit, va reiterar la seva voluntat de posar-se a treballar just després de la investidura i va afirmar que les «vacances d'estiu seran curtes».

ministres solvents i amb experiència / Pel que fa a la composició del govern, Martí va assegurar que no la farà oficial fins el dia de la investidura, tot i que va opinar que els periodistes «estan fent bona feina», venint a confirmar els noms que han aparegut a la premsa durant els últims dies, excepte l'interrogant del Ministeri de Cultura, que no és clar que sigui acceptat per Esther París. Martí va assegurar que tots els ministeris estan coberts amb gent «amb solvència, experiència, dedicació, honestedat i que saben que els reptes són molt importants».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT