PUBLICITAT

Tancats tres quiròfans per una avaria a l'aire condicionat

  • El SAAS assegura que està «totalment garantida» qualsevol intervenció d'urgència
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Foto: EL PERIÒDIC

Tres dels cinc quiròfans –quatre més un d'ambulatori– amb què compta l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell van haver de tancar-se ahir a causa d'una avaria en els dispositius d'aire condicionat, segons va informar la direcció del Servei Andorrà d'Assistència Sanitària (SAAS) mitjançant un comunicat signat pel seu director, Lluís Mir. Els quiròfans afectats restaran tancats també avui, però es preveu que es pugui solucionar al llarg del dia d'avui. Per això s'han hagut d'anul·lar les operacions que hi havia programades tant per ahir com per avui.

En el comunicat s'assegura que «els quiròfans no afectats» per l'avaria continuen funcionant amb plena normalitat i per tant està «totalment garantida l'atenció a qualsevol intervenció urgent».

D'altra banda, el SAAS també va informar que tots els pacients que tenien programada alguna operació per ahir o avui ja van ser avisats de la incidència i es van anar reprogramant les seves intervencions «pels propers dies». A la vegada, la parapública demana disculpes als usuaris per les molèsties que la incidència els hagi pogut causar.

Segons va explicar el ministre que des d'ahir té al seu càrrec la cartera de Salut, Víctor Naudi, l'avaria no permet garantir la temperatura idònia per a realitzar operacions i mantenir l'asèpsia a la sala.

garantia de funcionament / El ministre va voler tranquil·litzar explicant que normalment els cinc quiròfans de què disposa el centre hospitalari «tampoc s'utilitzen simultàniament». Les estadístiques dels anys 2008 i 2009 mostren que es realitzen poc menys de 4.300 intervencions quirúrgiques anuals –4.299 l'any 2009 i 4.253 l'any anterior–, el que suposa uns índex d'ocupació d'entre el 72% i el 74%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT