PUBLICITAT

Andorra tindrà aquest estiu quatre places europees i potser fins el 2015

  • Dependrà de que els equips de la Lliga Nacional ho facin igual o millor que els de San Marino i Malta
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els dirigents del Pidasa, la FAF i els representants de la UEFA examinen la gespa del Comunal, l'estiu del 2010. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Andorra tornarà a tenir per segona vegada, com fa dos anys, quatre places europees per a aquest estiu. I aquesta vegada no serà per la renúncia d'algun equip d'un altre país, sinó per mèrits propis, o el que és el mateix, per coeficient.

La Federació Andorrana de Futbol(FAF) va rebre ahir al matí una documentació procedent de la UEFA, amb data 15 d'abril, anunciant la reestructuració dels coeficients i la nova llista d'accés a les competicions de clubs del Vell Continent. En ser el tercer últim país per davant de Malta i San Marino li correspon aquesta plaça de més i a demanda de l'Associació Europea de Clubs, si durant aquest estiu els representants de la Lliga Nacional tenen una actuació europea igual o millor que els dos últims del rànquing el futbol andorrà podrà gaudir de dites places europees durant els pròxims quatre anys, fins el 2015 inclós.

jugaran els quatre primers / Els quatre equips que han disputat el play-off d'ascens, que són els mateixos que continuen vius en la Copa Constitució, són els que s'han guanyat les quatre places per disputar competició europea. L'únic que sap segur que jugarà la Champions League és el Pidasa Santa Coloma com a campió de la Lliga.

La segona plaça més important és la que correspon al campió de la Copa Constitució i si el Pidasa aconsegueix el doblet serà per al sotscampió del torneig del KO i entraria en la segona ronda de l'Europa League. A partir d'aquí es guanyarien les dues vacants el segon i el tercer classificats en la Lliga, que serien Matecosa Sant Julià i Lusitans la Posa però si un d'aquests obté la plaça com a campió o en el seu defecte finalista de la Copa passaria a ser el quart classificat, l'Escale Santa Coloma, el que es fés amb l'última vacant (també si no entra a Europa vía Copa).

Cal recordar que això dóna més possibilitats de que un club del país passi una ronda, que seria premiada amb 130.000 euros si és Champions i 90.000 –les tarifes mantenen els preus– si és Europa League.

TÓRSHAVN I DUDELANGE AMB PIDASA / En el cas de la Champions el Pidasa sap que s'enfrontarà amb el campió d'Irlanda del Nord –tot apunta a que serà el Linfield de Belfast, que treu nou punts el Crusaders a falta de set jornades– el campió d'Illes Fèroe HB Tórshavn i el de Luxemburg, el F91 Dudelange que ja ha cantat l'aliró tot i que falten quatre jornades perquè finalitzi la lliga. Les dates seran el 28 o 29 de juny l'anada i el 5 o 6 de juliol la tornada; en cas que el campió andorrà és classifiquése disputaria la segona ronda el 12 o 13 de juliol i el 19 o 20 del mateix mes.

Pel que fa a l'Europa League tot està encara per definir. El sorteig es farà a les 13.30 del 20 de juny, una hora i mitja més tard que la de la Champions. La fase prèvia es jugarà el 30 de juny i el 7 de juliol i la primera eliminatòria, el 14 de juliol i el 21 de juliol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT