PUBLICITAT

Ferrer denuncia «amenaces» del PS perquè canviï d'actitud

  • La cònsol i Bàrcia van protagonitzar una «enganxada» sonada amb motiu d'una inauguració
E. A. / C. G.
Periodic
La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i el ministre d'Ordenament Territorial en funcions, Gerard Bàrcia Foto: ORIOL LLAURADÓ

La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va assegurar ahir que ha rebut «amenaces» per part d'algun «membre de pes del Partit Socialdemòcrata» encarades a intentar determinar la seva possible candidatura a un segon mandat comunal. Segons va explicar la cònsol aquestes intimidacions, que van arribar en forma de trucada telefònica, busquen una modificació en la manera d'actuar de la mandatària comunal: «afirmaven que o canviava d'actitud o no tindria el seu suport» a l'hora de presentar-se a la reelecció com a cònsol d'Andorra la Vella, va manifestar Ferrer.

Amb tot, però, la cònsol de la capital va assegurar que aquestes amenaces provinents de dins del seu propi partit (i de les quals no va avançar noms i cognoms concrets) no influenciaran a l'hora de prendre una decisió respecte el seu futur polític al Comú. Segons Ferrer, «no tindran res a veure amb la meva decisió final». Un dels aspectes que han influït a generar aquestes discrepàncies entre la cònsol i els òrgans directius del Partit Socialdemòcrata són les reunions de cònsols i el paper reivindicatiu que ha tingut Ferrer en elles, en alguns casos fent crítica amb la tasca del Govern.

Segons ha pogut saber aquest rotatiu, les paraules de Ferrer podrien estar relacionades amb una enganxada de la cònsol amb l'encara ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, amb motiu de la inauguració de la rotonda de Tobira. Fa uns mesos, Ferrer va discrepar del format que es volia imposar des del Ministeri per a l'acte d'inauguració. Segons fonts coneixedores del cas, Bàrcia es negava a convidar antics titulars del Ministeri a qui la cònsol va convidar pel seu compte. Davant d'aquesta actitud, Bàrcia va reaccionar amb les «amenaces» i les coaccions que ahir va denunciar la cònsol de la capital. Tot i que Ferrer no va voler aclarir a quin membre «de pes» es referia, l'incident ocorregut amb el titular d'Ordenament Territorial fa uns mesos encaixa amb la descripció donada per la cònsol: Bàrcia és membre del comitè directiu del PS, home fort del partit a Canillo i considerat en aquests moments un dels defensors més aferrissats de Jaume Bartumeu.

Massa d'hora per decidir / La màxima mandatària de la parròquia d'Andorra la Vella va explicar que encara no ha pres la decisió sobre si optar o no a una segona legislatura al capdavant del Comú. «Encara és molt d'hora», va manifestar, afegint que la seva decisió «depèn de moltes circumstàncies». Ferrer, a més, va manifestar que per tornar-se a presentar a les eleccions es necessiten uns suports, sobretot interns, que ara mateix no té.

En qualsevol cas, però, la cònsol va assegurar que si finalment descarta una segona etapa davant d'Andorra la Vella no serà «per la feina que comporta ser cònsol», si no per altres aspectes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT