PUBLICITAT

El Govern «farà complir la llei» si hi ha obertura de comerços

  • Bartumeu afirma que la llei d'horaris comercials «no admet discussió»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un carrer comercial del Pas de la Casa Foto: ONA MORANTE

El fins ahir cap de Govern en funcions, Jaume Bartumeu, va referir-se ahir a l'amenaça d'obrir els comerços el proper 1 de maig, llançada aquesta setmana per una part dels comerciants del Pas de la Casa. Bartumeu va recordar que l'obligatorietat de tancar tots els establiments comercials el proper diumenge està fixat per llei, una llei aprovada en Consell General a finals de l'any passat i que va ser publicada al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra aquest gener.

Com a conseqüència, l'actual Executiu no serà permissiu i «farà complir la llei», aixecant «les actes pertinents» si es produeixen finalment situacions d'incompliment, va explicar Bartumeu.

El líder socialdemòcrata va reconèixer que tant ell, a través de correus electrònics, com el ministre en funcions de Turisme, Indústria i Comerç, Claudi Benet, han rebut peticions per part dels comerciants per tal que es reconsideri l'obligatorietat de tancar. Davant aquestes demandes Bartumeu va exposar que ara «la situació «és diferent» a la de fa un any amb els deu diumenges a la tarda d'obligat tancament que l'Executiu va aplicar en forma de decret, una decisió «polèmica i discutida», segons Bartumeu.

En aquest cas, però, hi ha una llei, la qual «no admet discussió i s'ha de complir». És a dir, en el decret sí que podia haver-hi «discussió jurídica i tècnica constitucional, però la llei és indiscutible que és d'aplicació», va manifestar Bartumeu. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT