PUBLICITAT

El Govern analitza la proposta de Pyrenair per resoldre el conflicte

  • L'Executiu donarà resposta els propers dies i determinarà els passos a seguir
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un avió de Pyrenair Foto: EL PERIÒDIC

El Govern està analitzant la proposta de resolució del conflicte proposada per Pyrenair. Així ho va explicar el portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, que va exposar que la documentació que la companyia aèria els ha fet arribar és extensa i requereix un anàlisi aprofundit, ja que es basa en la quantificació per la difusió de la imatge d'Andorra.

Així, un cop analitzada la proposta de l'aerolínia, el Govern donarà una resposta en els «propers dies». Es veurà si s'accepta i en la documentació aportada es justifica la xifra que Pyrenair acceptaria de pagar, si es necessita més informació o si s'acaba duent l'assumpte a la Justícia. El que està clar és que la intenció de l'Executiu és de reclamar pel perjudici que ha representat per les arques de l'Estat «l'incompliment del contracte» i que en cap cas seria el Govern qui hagués de desemborsar més diners.

Tot i que el portaveu de l'Executiu no va voler pronunciar-se en relació «al ball de xifres», segons van informar fonts de Pyrenair, el Govern els reclama uns 44.000 euros mentre que l'aerolínia estaria disposada a pagar-ne fins a 15.000, ja que argumenta que la reclamació d'Andorra es basa en els vols que es van deixar de realitzar quan el contracte estaria signat en base a promoció publicitària. Segons la companyia aèria, 22.000 dels euros reclamats per Andorra no tindrien raó de ser-ho, ja que correspondrien als catàlegs i altres elements de promoció que s'haurien d'haver repartit entre els clients però que havia de proveir l'Executiu i que Pyrenair no va rebre. Segons les fonts consultades, una clàusula del contracte signat entre les dues parts especifica que aquest aspecte no pot ser objecte de reclamació.

D'altra banda, Pyrenair estaria disposada a contractar una tercera auditoria externa per dirimir el conflicte, en cas que el Govern no accepti la seva primera proposta.

L'històric / Al desembre passat, Pyrenair i el Govern van signar un acord pel qual el segon aportava uns 130.000 euros a la companyia aèria per tal de facilitar que arribessin avions a Alguaire amb esquiadors. Pel contracte, s'havien d'oferir vols entre finals del mes de gener i el darrer cap de setmana de febrer, però a mitjans d'aquest darrer mes, Pyrenair va anunciar la suspensió dels vols que quedaven per fer argumentant una manca de viabilitat econòmica. Després dels primers vols realitzats en el marc d'aquest contracte, la companyia aèria va manifestar que el producte tenia molt d'èxit i es plantejava ampliar les línies ofertes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT