PUBLICITAT

Les jornades sobre el blanqueig compten ja amb 120 inscrits

  • Gonzalo Gómez de Liaño, Javier Zaragoza i Daniel de Alfonso són alguns dels ponents
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El degà del Col·legi d'Advocats, Joan Miquel Rascagneres, ahir Foto: ANA / N. M.

Les jornades sobre circulació i blanqueig de capitals que organitza el Col·legi d'Advocats per als pròxims 4 i 5 de maig compten ja amb 120 inscrits, entre col·legiats, batlles, fiscals, membres del cos de Policia, agents immobiliaris i personal d'entitats bancàries. Entre els ponents, hi ha Gonzalo Gómez de Liaño, cap d'estudis de l'Institut d'Estudis Fiscals del Ministeri d'Economia i Hisenda d'Espanya; Javier Zaragoza Aguado, fiscal cap de l'Audiència Nacional, i Daniel de Alfonso Laso, magistrat de la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona i professor associat de la UAB, la UOC i ESADE. Per part andorrana, hi participaran Carles Fiñana, director de la Unitat d'Intel·ligència Financera, i Joan Miquel Rascagneres, degà del Col·legi d'Advocats.

L'objectiu principal de les sessions, tal com va remarcar ahir Rascagneres, durant la presentació de les jornades, és proporcionar als assistents unes nocions clares del sistema preventiu i repressiu del blanqueig de capitals. A més, s'analitzarà la regulació internacional i comunitària i s'estudiarà el règim sancionador andorrà i espanyol. Igualment, els organitzadors han previst analitzar els diferents posicionaments doctrinals i jurisprudencials, alhora que es miraran de resoldre tots aquells dubtes que puguin plantejar els participants.

Culminació de la feina feta / El degà del Col·legi d'Advocats va posar l'accent en la necessitat d'oferir formació en aquesta qüestió i va subratllar que aquest seminari –el més llarg que ha organitzat fins ara el Col·legi d'Advocats– ve a culminar la feina que ha fet els últims tres o quatre anys la Comissió de Lluita contra el Blanqueig del mateix Col·legi, amb Sophie Bellocq al capdavant. Rascagneres va destacar que la formació que s'oferirà la setmana vinent, amb el suport de BIBM, combinarà la teoria i la pràctica, i va insistir sobretot en la necessitat de donar a conèixer les mesures de prevenció d'aquest tipus d'activitat, relacionada sovint amb xarxes de narcotràfic i finançament del terrorisme, i que «els bufets d'advocats han d'assumir».

La formació s'adreça principalment als advocats i llicenciats en dret, però també al personal de l'administració de justícia, de la fiscalia, notaris, entitats bancàries i «a tots aquells professionals que vulguin estar al dia en la prevenció de delictes de blanqueig de capital i finançament del terrorisme», va afegir Rascagneres. Les jornades inclouran un parell de taules rodones amb la intervenció dels conferenciants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT