PUBLICITAT

La nova junta de l'ASMA pretén implicar-hi els intèrprets de clàssica

  • Roger Marsal encapçala l'equip de govern, amb Jordi Barceló a la vicepresidència i Fabià Villalta a la secretaria
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Barceló, Marsal i Villalta, en l'assemblea general d'ahir en què van resultar elegits per unanimitat Foto: ÀLEX LARA

Ho reconeixia ahir el ja expresident de l'Associació de Músics, Landry Riba: «Quan vam anunciar que ho deixàvem i no apareixia cap candidatura per agafar el relleu, vam témer pel futur de l'ASMA. ¿Què faríem, si no s'hi presentava ningú?» Una eventualitat que finalment no s'ha produït perquè Roger Marsal va assumir el repte d'aixecar una llista en temps rècord. Una llista que completaven Jordi Barceló, Fabià Villalta i Agustí Compte i que va sortir elegida per unanimitat en l'assemblea general que l'ASMA va celebrar ahir a la Llacuna. Marsal –teclista, exQuestia, avui enrolat a Ara Què, l'últim projecte de Susanne Georgi– assumirà la presidència; Barceló, actual director de l'Escola de Música de la Massana, la vicepresidència; Villalta, baixista d'Acrobass i Ara Què?) la secretaria; i Compte, a qui hem pogut veure com a guitarrista dels successius projecte de Migue Guerra, exercirà com a vocal.

Marsal va ser clar a l'hora d'estrebnar-se com a nou cap visible de la cinquantena de socis de l'ASMA, i la seves primeres paraules van ser per lloar la feina de la junta fundadors: «Han marcat un abans i un després, i han tingut el mèrit formidable, indiscutible, de convertir-se en la referència dels músics professionals i, sobretot, aficionats d'aquest país. Hauria sigut una autèntica llàstima que aquesta estupenda iniciativa es morís aquí». No hi ha hagut lloc per a la llàstima, sinó per a una nova junta que es va declarar hereva de l'esperit fundacional –«Ara es tracta de prendre possessió del càrrec, situar-nos i tirar endavant els projectes en marxa»– i que va tenir l'encert d'obrir en la seva primera compareixença pública les portes de l'Associació a tots els intèrprets del país. A tots, i no només als de pop-rock com –pel motiu que sigui– sembla que s'havia restringit l'ASMA: «El que hem d'intentar és evidentment captar nous socis i mirar d'engrescar intèrprets d'altres gèneres, i penso en la música folklòrica i tradicional i, sobretot, en la clàssica».

Comptes clars / El cert és que l'equip de marsal hereta una entitat en un envejable estat de salut: l'assemblea d'ahir va aprovar uns comptes sanejadíssims, amb 9.600 euros a la caixa que els permetrà treballar amb una certa tranquil·litat econòmica en uns moments en de vaques magríssimes. val a dir que aquí hi ha trampa. Però una trampa ben legítima: la junta anterior ha suspès el Testarrock d'aquest any –que es cruspia prop de 10.000 euros, el gros del pressupost anual de l'ASMA– precisament per no hipotecar la nova junta i deixar-li les mans lliures per fer i desfer. Entre els projectes en curs i que ara esperen ratificació, n'hi ha tres d'especialment engrescadors: la firma d'un conveni amb el comú de la Massana perquè l'ASMA gestioni un local d'assaig a l'Aldosa; la participació en els actes del 20è aniversari de l'Auditori Nacional –s'haurà de veure si la nova ministra de Cultura manté el programa proposat per Vela– i la segona edició del Rock al Roure, la nit de les bandes locals a la festa major d'Escaldes. L'ASMA té corda. Molta corda. Això acaba de començar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT