PUBLICITAT

L'ONCA només oferirà el 2011 tres concerts de cambra al país

  • En format clàssic obrirà el festival Pablo Casals i participarà als de Peralada i Cap Roig
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Concert de l'ONCA als jardins de la Casa de la Vall. Foto: EL PERIÒDIC

Casa de la Vall, Santa Cecília i Nadal. Aquestes són les tres úniques cites de l'Orquestra Nacional en format de cambra per al 2011 i als escenaris nacionals. Un migradíssim calendari al qual cal afegir les produccions clàssiques, de les quals l'única confirmada fins a la data és la reglamentària actuació al festival Narciso Yepes, a l'octubre. Si prenem com a referència l'exercici del 2010, quan l'ONCA va protagonitzar fins a vuit concerts al país, la retallada és notable. D'un any a l'altre s'han caigut de la programació la meitat dels concerts ordinaris de l'ONCA davant del públic nacional: els de Sant Antoni, a la Massana; de la Neu, a Canillo; de Setmana Santa, a Ordino; i d'Estiu, a Escaldes. El patronat va esgrimir ahir la conjuntura econòmica i la retallada del pressupost anual en un 10% –dels 550.000 euros del 2010 fins als 486.000 d'enguany–, per justificar la migrada agenda local de la formació.

L'altre culpable de la retallada és la Jonca: la Jove Orquestra de Cambra celebra aquest 2011 el 10è aniversari i per aquest motiu, i segons el patronat, s'hi han destinat «més esforços». De fet, serà la Jonca qui estrenarà la temporada en terra andorrana, en el concert de Primavera que tindrà lloc el 29 de maig a –atenció, notícia– l'auditori Claror lauredià. Per cert, les sessions de formació dels joves talents tindran lloc el 30 d'abril i l'1 de maig en aquest mateix escenari.

Els bolos locals de la formació sènior es reduiran a la meitat –ja s'ha dit. En canvi, l'ONCA mantindrà una notable presència exterior: a banda de la 7a edició del cicle Petit Palau –que conclourà, per cert, el 20 de maig amb Las estaciones pporteñas de Piazzola– i de la inauguració del festival Pablo Casals de Prada, el 26 de juliol amb el pianista francès Jean-Philippe Collard, també s'han confirmat sengles actuacions d'impacte als fetsivals de Peralada i Cap Roig, dos clàssics de l'estiu musical català. En ambdós casos el protagfonisme serà de l'ONCA en format clàssic –i cal suposar que amb direcció de Marzio Conti. El programa i la data, per determinar. El panorama es completa amb els Solistes de la Jonca, quarta temporada ja en funcionament, que el març passat van estrenar Contes musicats, nou projecte pedagògic dirigit al públic escolar, i que al setembre participaran al festival Filharmonia de la Roca del Vallès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT