PUBLICITAT

Howard es lesiona en una mà i es perdrà el 'play-off' d'ascens

  • Cop dur per al River, que perd el seu sostre en l'avantsala de la primera eliminatòria contra el Plasència
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Howard, pensatiu, en un partit al Poliesportiu Foto: TONY LARA

Ahir van saltar les alarmes per al River Andorra. Justin Howard causarà baixa el que resta de temporada degut a la lesió que va patir en l'entrenament de dimarts. El diagnòstic és una ruptura del tendó flexor profund del quart dit de la mà dreta en la regió distal i aquest matí ha de ser operat per l'equip del Doctor Haro al Hospital Nostra Senyora de Meritxell. El tremini de de recuperació del sostre del River és aproximadament de 2 mesos, per tant no podrà jugar cap partit d'un play-off d'ascens a la LEB Or que comença demà mateix, contra el Plasència Extremadura al poliesportiu d'Andorra.

La notícia ha caigut com una llosa en la direcció tècnica del conjunt andorrà. És indubtable que Joan Peñarroya té un problema dels grossos sense un jugador del 2,09 metres que es tracta ni més ni menys que del màxim rebotejador de l'equip, el segon millor valorat del que va de temporada i el tercer integrant de la plantilla que més minuts de joc acumula.

La lesió de Howard arriba, a més, en un moment delicadíssim. Des de la famosa final de la Copa Adecco LEB Plata perduda a finals de gener a la Rioja el River ha anat a menys en la lliga i feia un més i mig que el vestidor estava treballant de manera específica per arribar en les millors condicions al moment més trascendental de la temporada. Des del 28 de febrer no hi ha marge per trobar un relleu al pivot tricolor i la mini pretemporada feta fins ara perd força perquè segons va admetre el tècnic del conjunt andorrà sense Howard s'haurà de variar la manera de jugar en moments puntuals. Sembla que en aquest 2011 el River no guanya per a disgustos.

«És un altre cop dur, aquest segurament més que el de la Copa perquè no tenim marge de maniobra ni opcions de trobar-li un relleu», va admetre Peñarroya. «És una notícia que mai no s'espera i menys tot just abans de l'inici dels play-off, després d'un mes i mig preparant-lo a consciència...», va lamentar el tècnic.

«LA UNIÓ HA DE PODER AMB TOT» / No toca una altra que refer-se d'aquest sotrac i la solució per a l'entrenador passa per la filosofia de què el col·lectiu és el més important per superar els problemes: «Havíem de funcionar com un equip i ara toca que entre tots els que queden donin un pas més per suplir l'absència de Justin». El cert és que el River perd la principal referència en el joc interior i per això Peñarroya haurà de canviar «la manera d'afrontar els partits» però també va recordar que el River és un equip «amb molta qualitat» i que «tenim d'altres recursos».

Sense el Knet Rioja en el play-off perquè puja directe en ser campió de la fase regular el River era favorit per a l'ascens però Peñarroya té dubtes de continuar sent-ho: «Ja veurem. És una baixa sensible però entre tots hem d'evitar trobar a faltar la presència de Howard».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT