PUBLICITAT

Andreu Matalí: «Ara estem on volíem a principi de la temporada i comencem de zero»

I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Matalí organitza una jugada d'atac del River en el partit de Lliga contra el Barça B al poliesportiu d'Andorra Foto: TONY LARA

Andreu Matalí (Barcelona, 1981) compleix la segona temporada al River i a partir de demà viurà el segon play-off per pujar a LEB Or amb la samarreta del conjunt andorrà. Un dels puntals de l'equip que dirigeix Joan Peñarroya, l'ala-pívot català parla del sentir del vestidor sobre el somiat ascens el dia abans d'iniciar la primera eliminatòria, contra el Plasència Extremadura i amb el factor pista a favor.

–És l'hora de la veritat. ¿Preparats?

–Preparats, sí. Hem entrenat i competit durant tot l'any i afrontem el play-off amb unes ganes enormes.

–El River no ha acabat de trobar-se després de la famosa derrota en la final de la Copa. ¿Encara pesa, allò?

–Hem d'extreure les conclusions positives. Allò està oblidat, estem recuperats del daltabaix anímic que vam patir. Ara comencem de zero el play-off , s'han millorat les sessions d'entrenament i crec que arribem en la millor disposició.

–¿S'ha generat un pànic exagerat des de que els resultats no acaben d'acompanyar al River?

–Nosaltres sabem que a finals d'agost l'objectiu no era l'ascens directe. Tal i com van anar les coses ens vam trobar immersos en la lluita pel primer lloc i quan vam perdre tota opció d'acabar campions de la fase regular vam rebre un cop moral molt fort. Però repeteixo i insisteixo que això ens ha de fer reaccionar, hem d'aprendre de les coses negatives que hem viscut perquè ara estem on volíem a principis de la temporada: classificar-nos per al play-off d'ascens, lluitant per pujar a la LEB Or.

–El River es trobarà en el primer encreuament amb un equip que l'ha guanyat els dos partits en la fase regular. ¿Què n'ha après el River?

–Que no podem relaxar-nos durant els quaranta minuts que dura un partit, que és el que ens va passar amb aquest equip. Hem de ser regulars d'inici a fi.

–La derrota a casa va ser per 88-94, a Plasència per 57-56. ¿En l'eliminatòria veurem marcadors alts o curts?

–Per experiència els play-off s'afrontem amb més tensió i nervis. Els equips donen més perquè està tota la temporada en joc i els àrbitres també són més permissius. En decanto pel marcador mig.

–¿Començar a casa dóna al River un petit avantatge?

–Més psicològic, però sí, crec que és beneficiós.

–El Plasència té sis jugadors que promitgen més de 30 minuts per partit i la resta no superen els 20 i alguns els 15. ¿El River buscarà un alt ritme d'inici per desfondar els jugadors importants?

–Nosaltres el que més juga uns 25 per partit. No crec que els desgastem en el primer partit ni en el segon però esperem que a la llarga sí que ho notin. De totes maneres el que juga 30 minuts per partit està acostumat però també és cert que alguns dels que l'any passat també estavem al River jugavem mitja hora per duel i vam arribar tocats físicament al tram final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT