PUBLICITAT

Les jornades sobre circulació i blanqueig de capitals ja compten amb prop de 120 inscrits

  • Durant els dos dies que duraran, es tractaran qüestions com la normativa andorrana i l'espanyola
27042011blanqueig
El degà del Col·legi d'Advocats, Joan Miquel Rascagneres, i la directora de Màrqueting i Comunicació de BIBM, Mireia Maestre, durant la presentació de les jornades. Foto: ANA / N. M.
Les jornades sobre circulació i blanqueig de capitals organitzades pel Col·legi d'Advocats d'Andorra amb el suport de BIBM per als propers dies 4 i 5 de maig, ja compten amb prop de 120 inscrits, entre els quals hi ha fiscals, batlles, policies i membres d'entitats bancàries i financeres. El degà del Col·legi d'Advocats, Joan Miquel Rascagneres i la directora de Màrqueting i Comunicació Externa de BIBM, Mireia Maestre, han presentat aquest dimecres al matí les jornades, indicant que es tractarà un tema que preocupa molt a ambdues entitats, i que per això es comptarà amb ponents "de primer ordre i amb un programa molt complert".

El degà del Col·legi d'Advocats, Joan Miquel Rascagneres, ha presentat les jornades organitzades per als propers dies 4 i 5 de maig indicant que és necessària la formació en qüestió de blanqueig de diners, i que aquestes suposen el pas que culmina la feina que han estat fent durant els darrers tres o quatre anys, ja que "hem posat l'accent en el blanqueig de diners". Durant els dos dies que duraran, es tractaran qüestions com la normativa andorrana i l'espanyola, però a part de la teoria s'abordarà també una vessant pràctica per tractar les qüestions amb què es trobaran els advocats.

Mostra de l'interès global que desperta aquesta qüestió és que ja hi ha un total de 120 inscrits. Entre d'altres, Rascagneres cita deu batlles, quatre o cinc fiscals, membres del servei de Policia, de la Unitat d'Intel·ligència Financera i de les entitats bancàries, i és que el degà destaca la voluntat "d'obrir l'activitat a tots els sectors que hi puguin estar interessats", i no només als advocats.

La preocupació per la circulació i el blanqueig de diners fa referència, segons ha indicat Rascagneres, al fet que "parlant amb advocats veiem que cada vegada hi ha més casos jurídics en aquest àmbit", i que el Col·legi té el deure de participar contra aquesta qüestió i orientar els seus membres.

La directora de Màrqueting i Comunicació de BIBM, Mireia Maestre, ha assenyalat com a punt fort de les jornades els ponents amb que es comptarà. Entre ells hi haurà el cap d'estudis d'Ensenyaments Especials de l'Institut d'Estudis Fiscals del Ministeri d'Economia i Hisenda del Govern espanyol, Gonzalo Gómez de Liaño, el fiscal cap de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza Aguado, el magistrat de la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona, Daniel de Alfonso. A més, per la part andorrana hi participaran el director de la Unitat d'Intel·ligència Financera, Carles Fiñana i el mateix degà del Col·legi d'Advocats, Joan Miquel Rascagneres.

Durant la presentació, el degà del Col·legi d'Advocats ha volgut referir-se a Sophie Bellocq, que ha estat la responsable d'organitzar les jornades, i que va afirmar anteriorment en declaracions a l'ANA que "últimament ja se n'han celebrat altres sessions més teòriques al Principat sobre aquest àmbit", però que "últimament a Andorra tenim sentències en matèria de blanqueig de diners, i fins ara no n'havíem tingut gaires i ens faltava experiència i pràctica".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT