PUBLICITAT

El Consell es constituirà demà malgrat el recurs d'ApC i els Verds

E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

El nou Consell General es constituirà demà al migdia, tal com estava previst, malgrat que ApC i els Verds vagin portar a la Batllia l'assignació del 28è conseller. Va ser el cap de Govern qui va proclamar aquest últim conseller general, assignat finalment al Partit Socialdemòcrata (PS), i des de la Comissió Permanent del Consell han confirmat que la proclamació és vàlida mentre no hi hagi un tribunal que digui el contrari, cosa que, almenys per ara, no ha succeït.

ApC i els Verds van decidir portar a la Batllia el que consideren un buit legal i és que, en la seva opinió, el legislador no va tenir en compte la possibilitat que quedessin tres consellers per assignar a partir de les restes –un fet que es va produir, efectivament, aquestes últimes eleccions. En la demanda presentada pels dos grups, que no van aconseguir entrar al Consell, se subratlla que tant el PS com DA s'havien quedat a zero vots després d'assignar-se cadascun d'ells un conseller a partir de les restes que tenien.

El caps de llista d'ApC i els Verds, Eusebi Nomen i Isabel Lozano, s'han abstingut de fer cap més declaració sobre el tema i resten en espera del que pugui resoldre a la Batllia. «Està en mans de la justícia i no direm res més», van ser les paraules de Nomen a aquest rotatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT