PUBLICITAT

La connexió japonesa, a punt

  • La cadena Fuji penja els tràilers del Bond japonès que es va rodar el gener a la capital i Soldeu, i que s'estrena el 25 de juny 
  • Benet demana que se'n projecti una còpia a Andorra
A. L.
ESCALDES-ENGORDANY

Trailer de la pel·lícula del director Nishitani Hiroshi. Video: YOU TUBE
Periodic
Desplegament a l'entrada de l'Hermitage de Soldeu, un dels escenaris andorrans del film, el 17 de gener Foto: ANDORRA TURISME

Punxin, punxin a www.andalucia-movie.jp, la pàgina oficial d'Andalucia: Megami no Houfuku, el Bond japonès que es va rodar el gener a l'hotel Hermitage de Soldeu i al centre històric de la capital. Sense por. La cadena Fuji TV ja hi ha penjat quatre tràilers de la pel·lícula, quatre, amb una generositat insòlita després de l'hermetisme que va envoltar el rodatge andorrà. No se'ls va escapar –recordarà el lector– ni una coma. Ni tan sols l'elenc, fora del protagonista, aquest Oda Yuji que –sembla– és l'actor més cotitzat de la televisió japonesa. Ni que fos la segona entrega del Codi da Vinci o l'enèsim Harry Potter.

El cert és que el secretisme d'ahir ha deixat pas a les portes obertes d'avui. Obertíssimes. Mirin si no els tràilers, amb un protagonisme considerable de les localitzacions andorranes: de fet, prop d'un terç del minut i mig que s'allarga el primer dels tràilers oficials transcorre a Andorra, amb una perspectiva de la vall central des d'Engolasters, una seqüència d'acció a la placeta Monjó i sengles preses de l'Hermitage. Uns segons que valen or si es compleixen les expectatives: la primera part d'Andalucia: Megami no Houfuku –es titulava Amalfi i es va estrenar el 2009– va arrasar al Japó i es va covertir en una de les sensacions de la temporada. I la cadena Fuji –una de les cinc grans corporacions japoneses de televisió– confia naturalment tornar a donar la campanada. Això sí, el tràiler comença amb la reglamentària vista de la Sagrada Família –parlem d'un film japonès, no ho oblidem– i, atenció, l'erecció d'un castell a l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona, amb el Palau Nacional al fons. Resulta que el guió inclou un episodi originalíssim: un dels protagonistes s'enamora oportunament d'una castellera autòctona, paper que interpreta l'actriu catalana Sandra Yélamos.

Banquera, cadàver i dos agents

Com que la productora ha aixecat –sembla– el secret de sumari que pesava sobre la pel·lícula, ja n'han transcendit les primeres novetats. Per començar, canvi de títol: el Diplomat Kuroda Kosaku provisional amb què se'ns va vendre al gener –pel nom del protagonista en la ficció, l'agent secret Kuroda que encarna Yuji– s'ha convertit finalment en aquest molt més comercial (i tòpic) Andalucia: Megami no houfuku. I és que l'acció, que comença a Andorra amb l'assassinat d'un empresari japonès, es trasllada de seguida a Barcelona i conclou a Sevilla i Ronda. Es tractava clarament de copiar la fórmula de la primera entrega, que pren el nom d‘Amalfi, la ciutat italiana on transcorre bona part de l'acció.

En aquesta seqüela, els protagoonistes –Kuroda i un agent nipó de la Interpol encarnat per Ito Hidekai, una altra patum de la televisió japonesa– han de col·laborar –a contracor, perquè no es poden veure– per protegir l'únic testimoni de l'assassinat que posa en marxa la trama: una banquera –i vet aquí les connexions andorranes de l'afer– que interpreta la joveníssima (22 anys) Kuroki Meisha. El director de l'invent –un thriller d'acció al més pur estil Bond, però a la japonesa– és Hiroshi Nishitani, que ja va pilotar la primera entrega de la sèrie. Per cert, el ministre de Turisme, Claudi Benet, va confirmar ahir que en breu remetrà una carta als productors de la pel·lícula perquè compleixin el «pacte de cavallers» –així ho va dir Benet– a què van arribar al gener i que preveia l'estrena a Andorra d'una còpia de la pel·lícula. L'estrena al Japó, el 25 de juny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT