PUBLICITAT

Les pistes tanquen havent venut uns 2,3 milions de dies d'esquí

  • L'augment insòlit de les temperatures no permet igualar els registres de la campanya anterior
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un pister recull les diferents senyalitzacions de les pistes esquiant sense neu ahir al Pas de la Casa. Foto: ÀLEX LARA

La temporada d'hivern va posar el seu punt i final ahir amb un balanç de 2,23 milions de dies d'esquí: 1.475.000 per Grandvalira –un 3% menys que la campanya 2009-2010– i 755.000 per Vallnord –un 5% menys que la temporada anterior–. Unes xifres que es situen per sota de les assolides en la campanya anterior. La paraula que defineix la temporada d'esquí 2010-2011 és «frustració», segons va manifestar el director general de Grandvalira, Jose Blanco, ja que l'inici de la campanya va ser molt prometedor, s'ha fet un gran esforç i el final ha estat marcat per la manca de neu.

Ambdues estacions coincideixen en senyalar que fins a finals de març la temporada s'havia demostrat molt bona. Des de Grandvalira van informar que fins el 27 de març es comptabilitzava un 3,1% més d'afluència a les seves pistes, i per part de Vallnord es va recordar que pel pont de la Puríssima –que tradicionalment marca l'inici de la temporada de neu– els resultats van ser «excel·lents», superant en un 20% les xifres de la temporada anterior.

Així, tots dos dominis culpabilitzen la meteorologia dels mals resultats assolits. Les elevades temperatures registrades durant aquest mes d'abril –insòlites per l'època de l'any: des del 1936 no es registraven temperatures similars a l'abril–, que van obligar a tancar anticipadament determinats sectors. De fet, ahir només quedaven oberts Arcalís per part de Vallnord, i Grau Roig i Pas de la Casa per Grandvalira. Les condicions climatològiques, juntament amb la situació de crisi econòmica, van aturar el mercat de proximitat, espanyol sobretot, segons van destacar els dos dominis, però l'increment de visitants d'orígens més llunyans va permetre equilibrar la temporada. Per Vallnord, s'ha estabilitzat el mercat britànic i s'ha registrat un «important augment» dels esquiadors provinents dels països nòrdics, del mercat rus, de Polònia, Alemanya i altres països europeus. A Grandvalira destaca el creixement del 18% del mercat rus i del 10% del francès.

Optimisme pel futur / Malgrat tot, les estacions són optimistes per l'hivern vinent, quan el calendari serà «millor» pels seus interessos. També estan il·lusionats per la campanya d'estiu, que donarà el tret de sortida l'11 i 12 de juny a Vallnord amb la celebració de l'aniversari de la Maxiavalanche i el cap de setmana següent amb l'obertura de portes formal, i el 23 de juny a Grandvalira amb l'obertura del Kàrting Marc Gené.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT