PUBLICITAT

Setmana Santa nefasta pel sector hoteler

  • La climatologia i la manca de neu fan caure l'ocupació a la meitat
E. O. G.
ESCALDES-ENGPRDANY

Periodic
Trànsit intens a la frontera. Foto: EL PERIÒDIC

El sector hoteler fa un mal balanç d'aquesta Setmana Santa. Les previsions pessimistes es van complir i l'ocupació es va situar al voltant del 50% a les parròquies centrals i del 35% a les altes, segons va informar el portaveu de la Unió Hotelera, Joan Antoni Azurmendi.

És un resultat «molt dolent», ja que suposa una caiguda del 50% respecte el mateix període vacacional de l'any passat, quan l'ocupació va ser «normal». Azurmendi va exposar que «normalment les ocupacions oscil·len entre el 75% i el 90%» durant la Setmana Santa.

El portaveu dels hotelers va atribuir a la manca de neu els mals resultats del sector, tot exposant que l'habitual és que «l'última esquiada sigui per Setmana Santa» i enguany les temperatures han estat més properes a l'estiu que no pas a la primavera.

El turista que ha vingut a Andorra aquests dies és «bàsicament de proximitat», va assenyalar Azurmendi i les reserves d'última hora han servit per neutralitzar les anul·lacions.

D'altra banda, des l'agència de Mobilitat, Jaume Castells, va informar que al llarg de la Setmana Santa van entrar al país uns 65.000 vehicles, un 24% menys que l'any passat. Així, malgrat registrar-se algunes cues, les operacions d'entrada i sortida es van realitzar «sense complicacions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT