PUBLICITAT

La Fundació Tutelar busca amics i protectors

  • L'entitat ja s'ha reunit amb un grup empresarial i espera la seva implicació
E. O. G.
ESCALDES-ENGPRDANY

Periodic
Ester Fenoll durant la presentació de la Fundació Privada Tutelar al SAAS a principis del 2008 Foto: EDUARD COMELLAS

La Fundació Privada Tutelar ha engegat una campanya de captació d'amics, padrins i protectors per tal d'incrementar els recursos de l'entitat, que revertiran als tutelats, augmentant la seva qualitat de vida . De moment ja s'han aconseguit tres amics particulars i un apadrinament i s'ha fet una primera reunió amb un grup empresarial del país per tal que esdevingui protector de la fundació.

La directora gerent de la Fundació Privada Tutelar, Ester Fenoll, va assegurar que els diners que es recaptin sota aquestes tres figures serviran per incrementar la qualitat de vida dels tutelats –en l'actualitat en gestiona una dotzena, entre tuteles i pretuteles–, ja que «la viabilitat de la fundació està garantida» pels diferents convenis signats. Així, va insistir que la recaptació anirà «íntegrament als tutelats».

Tot i que fins el moment només s'han aconseguit tres amics, Fenoll està convençuda que la xifra augmentarà ràpidament, i confia que en els propers dies rebrà els formularis d'una desena més de persones interessades en fer anualment una aportació monetària. Els imports són els propis amics els que els fixen en funció de les possibilitats personals.

En el cas dels apadrinaments, els interessats s'encarregaran de finançar les diverses necessitats que puguin tenir els tutelats.

Però el que més pot beneficiar els tutelats és la figura dels protectors, empreses que tinguin responsabilitat social corporativa i vulguin, o bé fer aportacions monetàries o bé realitzin obres que puguin beneficiar tots els tutelats: sigui participar en arranjaments de la residència, promovent pisos tutelats o d'altres. La setmana passada ja es va mantenir una primera trobada amb un important grup empresarial del país, que, segons la directora gerent de la fundació, es va mostrar interessat en poder fer la seva aportació. Fenoll va exposar també la sorpresa dels empresaris en conèixer «certes realitats del país», i es va mostrar convençuda que al final s'establirà algun tipus de col·laboració. Així mateix, va explicar que hi ha programades altres quatre visites a importants empreses del país. La directora de l'entitat va comentar que si aquestes empreses fan un donatiu d'uns 1.000 euros anuals, «estarà molt bé», tot i que suposaria uns 100 euros per tutelat.

Per Fenoll, és bo disposar d'un pressupost i anar-lo repartint entre els tutelats. Es tracta, de donar-los un «plus de qualitat de vida», més enllà de cobrir les primeres necessitats més essencials. És a dir, «no només sobreviure». Amb això, la directora gerent de la Fundació Privada Tutelar vol que els tutelats «se sentin integrats» en la societat, fent-los més partíceps i que puguin gaudir de les diferents activitats: viatges, excursions, tallers, etcètera. Fenoll va argumentar que els tutelats més joves tenen «tota la vida per davant» i per tant «les seves necessitats són diferents». En aquest punt, considera que cal «invertir més» per tal que «recuperin les ganes de pertànyer a la societat», que molts poden haver perdut en trobar-se, en certa manera, aïllats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT