PUBLICITAT

La RFEVB es desdiu i no baixa les tarifes per jugar la Superlliga 2

  • L'Andorra, pendent del nou Govern i el curs 2011-2012 es preveu de nou amb ball d'ascensos als despatxos
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Hillaire ?d'esquena? instrueix els jugadors de l'Andorra en el partit contra l'Eivissa, el passat 15 de gener al pavelló dels Serradells. Foto: EL PERIÒDIC

Fa pudor a que la temporada 2011-2012 serà de nou un caos d'ascensos i descensos en les categories nacionals. Tot això s'intueix perquè la Federació Espanyola de Vòlei (RFEVB) ja ha anunciat les tarifes de la Superlliga 2 en la qual tot apunta a què jugarà el CV Andorra –per mèrits a la pista– i aquestes mantenen els preus respecte a aquesta temporada, tot i que al setembre havia promès que els baixaria perquè els clubs tinguessin un alleujament econòmic.

El club que presideix Nacho Maset necessitarà, per tant, uns 20.000 euros només en concepte d'inscripció i que s'haurà d'entregar abans del 18 de juny i té el problema afegit de què amb el canvi de direcció en el Govern del país no sap si rebrà l'ajut suficient per poder jugar en la segona categoria del vòlei espanyol. Aquest any, en la lliga FEV, el CV Andorra ha necessitat prop de 90.000 euros per cobrir el pressupost.

DESPRESTIGI DE LA COMPETICIÓ / El problema que té el club del Principat serà el mateix al país veí, que en unes setmanes viurà eleccions municipals que deixaran enlaire els ajuts a les entitats esportives provinents dels ajuntaments. Això provocarà que molts equips que s'hagin guanyat l'ascens no puguin materialitzar-lo per falta de diners i d'altres que no s'havien guanyat el fet de pujar de categoria jugant ho facin aprofitant les places vacants. «Això no és més que un altre pas enrera per al vòlei. Competir ja no té tanta emoció perquè hem entrat en una espiral en la qual ara mateix un equip de segona o tercera divisió pot no fer res durant tot un any i si aconsegueix un bon patrocini acabar jugant en la Superlliga, tot i que el plantejament dels equips seriosos com l'Andorra és el de guanyar-se l'ascens a la pista», va aclarir Lluís Hillaire.

El tècnic tricolor, que per experiència sap més o menys quants diners necessita el club andorrà per jugar la Superlliga 2, va deixar clar ahir: «L'Andorra ara mateix no podria pujar, depèn dels ajuts. I també serà un problema quadrar el pressupost si no es defineixen els equips de cada categoria. No és el mateix anar a jugar a les Canàries que a Alacant i canvia molt haver de volar sis vegades durant tot l'any que dues», va alertar.

EL REGLAMENT, UN CAOS / Un altre exemple de l'ofici de la RFEVB és que el reglament ni tan sols aclareix quants equips pugen per mèrit esportiu de la lliga FEV a la Superlliga 2, cosa que afecta l'Andorra per afrontar aquest cap de setmana l'última jornada. L'equip d'Hillaire és segon i si guanya i l'Eivissa perd seria campió. Per darrere només l'UPV el podria avançar, ja que Oviedo i Textil Sandanderina no el superarien en l'average.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT