PUBLICITAT

La bèstia negra, a les semifinals

  • El Sor Agout, l'únic que ha guanyat el VPC a casa i fora, és el penúltim escull per pujar
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Abelló, possible relleu de Magallon en la posició de tanca, contra el Sor Agout al camp del Consell Foto: TONY LARA

El VPC ha fet una temporada gairebé perfecta en la fase regular. Gairebé per culpa del Sor Agout, amb el qual s'ha estat barallant durant tota la temporada per assolir una primera posició que va ocupar durant gran part de la Lliga... fins l'última jornada.

El Sor Agout és, sens dubte, la bèstia negre del conjunt andorrà ja que és l'únic rival a Honor que l'ha guanyat tant en el seu camp com a domicili. El 12 de desembre passat el VPC va caure per 13-10 i el 27 de març va passar el mateix: derrota al camp del Consell per 23-24.

Tots dos partits van tenir unes quantes similituds que ajuden a fer-se una idea del que pot passar el cap de setmana vinent a Lavelanet, el terreny de joc neutral designat per a aquest partit corresponent a les semifinals del Campionat de França. En la primera volta l'equip de Broad guanyava al descans per 3-7 i el Sor Agout va remuntar en els darrers 40 minuts gràcies a la direcció de joc del seu Deu, Ceresoli, que va encertar amb els dos cops de càstig que va tenir.

Al camp del Consell de nou el VPC va arribar al descans per davant i va arribar a guanyar per 23-12. Ceresoli va fer 12 punts amb els peus ell solet i finalment la primera plaça del grup 2 va canviar de propietari.

El camp del Lavelanet és un escenari propicis per als dos equips; el VPC va guanyar allà per un contundent 0-30 i el Sor Agout, amb més problemes, va acabar imposant-se per 7-14.

Magallon, una gran pèrdua

El capità i tanca del VPC, Josep Magallon, es preveu com una baixa sensible –es perdrà el que resta de temporada per lesió– per al quinze de Michael Broad. No va poder ajudar a vèncer el Sor Agout en els dos primers enfrontaments però sí va tenir una actuació clau, sobretot al camp del Consell, on va aconseguir dos assajos sortint a l'esprint des de darrera; la setmana passada amb ell al camp el VPC estava sent el clar dominador contra el Foix, es va posar per davant 20-0 i quan el capità es va lesionar l'equip andorrà va passar a cedir l'oval i a patir per conservar un avantatge que va acabar sent mínim (15-23). Abelló el va reemplaçar però segons Broad, sense Magallon l'equip va patir seriosos problemes de comunicació.

El VPC té els números en contra i no podrà comptar amb el seu capità, sí, però diuen que a la tercera va la vençuda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT