PUBLICITAT

Esportistes d'elit com a turistes

  • Encamp acollirà un simposi sobre medecina esportiva per potenciar-se com a destinació
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El complex esportiu i sociocultural d'Encamp Foto: TONY LARA

El Departament de Turisme d'Encamp està preparant un simposi de dos dies, que se celebraria al mes d'octubre, sobre medicina esportiva i d'instal·lacions per poder convertir la parròquia en un referent internacional en aquest àmbit. L'esdeveniment va en la línia de l'aposta de potenciar el producte d'estades esportives, ja sigui amb grans equips com el Barça o amb d'altres de proximitat. Precisament, per organitzar el simposi es compta amb l'assessorament del Futbol Club Barcelona, que «és el primer que ha vist el potencial que tenim en aquest àmbit», tal com va destacar a l'ANA la directora de Turisme, Anna Majoral.

Per al simposi es busca la participació de personatges reconeguts del món esportiu perquè parlin sobre els diferents temes, i fer de l'esdeveniment un «referent internacional».

El simposi té com a finalitat potenciar el turisme d'estades esportives a la parròquia, ja que, segons Majoral, «ens estem adonant que pot ser una bona sortida per als mesos de poca afluència turística». Per aquest motiu, de cara a aquest estiu les negociacions perquè les diferents seccions del FC Barcelona puguin tornar a fer estades a Encamp ja estan molt avançades i «van per bon camí». A més, també estan treballant per acollir estades d'altres equips de menys categoria i de més proximitat amb Andorra. Segons Majoral, els hotels de la parròquia, que són de menys categoria que els de Canillo, encaixen perfectament amb aquest tipus de visitants, que valoren molt les instal·lacions esportives encampadanes, el clima que es troben, i l'estalvi en desplaçaments.

Preparant l'estiu

Pel que fa a l'oferta turística d'estiu, Encamp és conscient que no cal duplicar activitats i que, per tant, és molt important el fet que s'hagi pogut elaborar una guia conjunta amb Canillo. Per aquest motiu, el Funicamp no obrirà a l'estiu, tot i que enguany s'està estudiant d'oferir activitats a la zona del llac de les Abelletes del Pas de la Casa. El conseller de Turisme, Pere Marsenyach, va afegir que si es tira endavant la iniciativa, el Comú hi ajudarà econòmicament.

D'altra banda, també es vol potenciar que Encamp «sigui la primera parròquia amb aparcaments habilitats per a autocaravanes». Es tracta de l'aparcament del Funicamp, que ja permet fer buidatges d'aigua i en breu tindrà electricitat i càrrega d'aigua, i el de Terres Primeres, que ja s'ha adjudicat l'obra. Majoral va assegurar que es tracta d'un tipus de visitant, sobretot francès, italià i també català, que «pot beneficiar molt el comerç» i fa molt de turisme cultural.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT