PUBLICITAT

Plasencia, un os ben dur

  • Les dues derrotes del River en fase regular i els números pronostiquen que el ?play-off' serà una guerra
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pablo Sánchez condueix la pilota en el partit d'anada de la fase regular, sota la pressió de Calvo Foto: TONY LARA

El rival del BC River Andorra serà tan complicat que la tensió és màxima. És com si el club anés a la guerra. Potser és una mica exagerat, però de fet el que hi haurà a la pista de joc serà molt més que una batalla entre dos equips tan lluny i tan a prop l'un de l'altre. El Plasencia Extremadura, tot i que ha demostrat excessiva irregularitat a la fase regular de la LEB Plata, finalment és al play-off per mèrits propis i, a més, ha demostrat el seu nivell en els dos enfrontaments amb el River, equip que encara no ha guanyat davant dels extremenys. Dit així, sona complicat el play-off, i és que així serà: les estadístiques personals, jugador per jugador, també parlen d'un equip molt competitiu. Tant o més que el River.

88-94 va perdre el River en el primer partit de la fase regular contra el Plasencia Extremadura. Una derrota dolorosa, de les que van fer mal. Va ser el 10 de desembre a la 12a jornada. A la segona volta, a Plasència, el River no va poder tornar-li la pilota als extremenys, i aquests, en un final de partit d'alta tensió, es van imposar finalment per un ajustat 57-56. Això va ser fa nores, el passat 25 de març a la 27a jornada, a només tres del final de la fase regular. Mentre que els andorrans van ser quarts amb 19 victòries i nou derrotes, els espanyols van acabar setens amb 15 triomfs i 13 partits perduts.

EL NOM DESTACAT: JONATHAN BARCELÓ / Si es miren les estadístiques de la fase regular, es veu clarament que hi ha un dels seus jugadors que destaca, el que sembla dur el pes dels partits i és la referència per al tècnic Rafa López Gomáriz. Es tracta de Jonathan Barceló, màxim anotador del seu equip amb una mitjana de 16,39 punts per partit, mentre que el millor andorrà en aquesta estadística és James Holmes, però ens hem d'anar a la posició 23a per trobar-lo, amb una mitjana d'11,59 punts per duel. Barceló és, en aquest sentit, el segon millor jugador de la competició.

De la mateixa manera, Barceló és la referència en quant a recuperacions de pilotes, on és el millor de tota la lliga, amb un total de 54 recuperacions en 27 partits, amb una mitjana de 22 per duel, quan el jugador del River que més destaca aquí és Àlex Piru Ros, 9è de tots els equips, amb un total de 44 i una mitja de 1,57 per enfrontament. Barceló és, clarament, l'aposta de López Gomáriz. Juga una mitjana de 30min 25s per duel. André Howard és el que li segueix amb menys de 28 minuts, mentre que Piru Ros és l'home més utilitzat per Joan Peñarroya, amb 26min 29s.

Però l'ala espanyol del Plasencia és un jugador total, amb un encert en llançaments de dos del 58,73% –Rob Johnson en té un 58,42%, però ho intenta molt més–i un 38,25% en triple, on n'ha transformat 70 triples durant tota la temporada, tot i que ho va provat des de la llarga distància en 183 ocasions. Pablo Sánchez i Piru Ros, els bombarders del River, en porten 36,28% i 34,06%, i sumen 41 de 113 intents, i 47 de 138, respectivament. Barceló suma una mitjana de 17,41 punts de valoració per partit. Els millors del River, menys de 14.

EL REBOT ÉS ANDORRÀ / On el River té les de guanyar és en el rebot, una de les armes fonamentals per a Joan Peñarroya i qualsevol entrenador. Aquí Justin Howard –8è millor de la lliga–, Rob Johnson i Pablo Sánchez tenen les de guanyar. Només Guilherme Gitterer fa perillar l'estadística a favor del River en rebots ofensius, amb 2,68 per duel, pels 2,36 de Howard o els 2,14 de Rob Johnson. Conclusió: serà la guerra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT