El River cau a Girona 75-63 en un últim quart de color local

• Els andorrans tanquen un matx amistós i encaren la setmana amb la vista posada en el Plasencia Extremadura
GIRONA

James Holmes és una de les referències andorranes en matèria ofensiva Foto: TONY LARA

El BC River Andorra va tancar divendres al vespre un últim assaig de cara a l'inici del play-off per l'ascens a LEB Or, que comença el pròxim divendres contra al Plasencia Extremadura. Els andorrans, desplaçats al pavelló de Fontajau de Girona, van caure derrotats per 75-63 contra el Girona FC de LEB Or en un duel molt igualat que es va decidir en un últim quart en què els locals van posar de manifest la seva qualitat ofensiva amb una sèrie de cistelles de tres que van deixar a 12 els de Joan Peñarroya.

Després de l'enfrontament del divendres, la plantilla i el cos tècnic del River gaudeix de dos dies lliures per desconnectar una mica i fer front a partir de dilluns de la part més important de la temporada. El play-off comença divendres al Poliesportiu d'Andorra contra el Plasencia Extremadura i continuarà diumenge al mateix escenari amb el segon partit de la sèrie al millor de cinc. La intensitat física que això requerirà fa que les pròximes sessions d'entrenament dels andorrans siguin gairebé de manteniment, perquè la càrrega ja està feta: «Si ara haguéssim de buscar la forma malament aniríem. Els deures en aquest sentit ja estan fets». Són paraules de Joan Peñarroya, que del partit de divendres contra el Girona FC de LEB Or va extreure «coses positives, però també coses que hem de millorar».

El matx va estar igualat gairebé des del principi amb un River que va saber plantar cara a un conjunt de categoria superior, tot i que segons Peñarroya, «la diferència de categoria no es va notar». De fet, els andorrans van marxar al descans amb només dos punts per sota dels gironins, i en el tercer quart van mantenir la situació franca. Però l'últim quart va ser definitiu, i el Girona FC va posar en marxa el seu potencial ofensiu per marxar en el marcador en només tres minuts en què els andorrans van encaixar un parcial en contra que els va deixar a més de deu punts. Així les coses, la distància de 6,75 va ser decisiva per als locals, que van acabar per imposar-se a un equip que, amb tot, aspira a tot al play-off d'ascens a la LEB Or.

«El partit va anar molt bé per no perdre la tensió per competir, perquè a més l'exigència va ser alta», va manifestar el tècnic Peñarroya, que ha programat per la setmana sessions suaus per assimilar la feina física feta fins el moment. Demà dilluns tornaran als entrenaments, això sí, amb doble sessió, però no serà l'habitual la resta de la setmana, per afrontar els dos primers partits a casa amb tota la benzina al dipòsit.