PUBLICITAT

Els números canten

  • El River és entre els millors, però sense destacar excepte en què és l'equip que menys pilotes ha perdut
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya dóna instruccions durant un partit de la fase regular Foto: TONY LARA

El River Andorra prepara a consciència el play-off d'ascens a LEB Or, on té la seva primera cita el pròxim divendres contra el Plasencia Extremadura al Poliesportiu d'Andorra la Vella. La fase regular de la LEB Plata el va deixar finalment a la classificació quart quan va estar gran part de l'any segon i en l'últim tram tercer, per acabar l'última jornada quart. És un número que marca a la perfecció quin havia de ser la seva posició, una vegada analitzades unes estadístiques globals de la temporada en què, si bé està entre els millors gairebé en la majoria de dades, no destaca especialment en res, excepte en què és l'equip que menys pilotes ha perdut durant la fase regular: 13,5 per partit, un total de 337 en 28 partits disputats.

Les pilotes perdudes han sentenciat alguns equips. Aquí el River se n'ha sortit ben parat. Cap equip baixa de menys de 14 pilotes perdudes de mitjana per partit, ni tan sols el guanyador de la fase regular, el Knet, que en suma 14,2, o el Mallorca, segon, amb 14,4. El pròxim rival del River al play-off, el Plasencia Extremadura, en suma 14 pèrdues.

Relacionada amb aquesta estadística, la recuperació de balons és també una de les armes del River, que aconsegueix així ser un dels equips que més té la pilota en possessió. Els andorrans han recuperat 9 pilotes per matx, i són els segons al rànquing, just per darrere de les 9,2 del Regal Barça. El Plasencia n'ha recuperat 8,7, quart a l'estadística.

Si el River ha acabat quart a la Lliga, aquesta és la mateixa posició que ocupa en l'apartat de punts encertats. El River n'ha sumat 78,7 de mitjana per partit, quan el líder de la competició i ja equip d'Or, el Knet Rioja, és l'absolut dominador d'aquest rànquing amb 87. Només el Bàsquet Mallorca, segon a la classificació, se li acosta, amb 82,4 punts de mitjana per duel.

La mateixa quarta posició és la que té el River en tirs de dos, amb un 53,1% d'encert pel 58,4% del Knet, també al capdavant d'aquests registres, i també a dalt del tot en tirs de tres punts, on obté un 36% d'encert pel 31,8% del River, que ocupa la 12a plaça molt lluny del que s'esperava amb bombarders contrastats com Pablo Sánchez o Àlex Piru Ros. Ara bé, en aquest sentit, el River és un dels equips que menys ho ha provat des de la llarga distància, amb 488 llançaments. Massa lluny queden els 707 intents del Bàsquet Mallorca, una xifra estratosfèrica que per contra li ha donat bons resultats als mallorquins, cosa que el River va patir en l'últim partit de la lliga, disputat a casa i que els andorrans van perdre. De fet, el Mallorca aquí és el segon equip en percentatge d'encert, amb un 35,9%.

ELS TIR LLIURES, LA CREU / Al llarg de la temporada han estat habituals les queixes de l'entrenador Joan Peñarroya per la quantitat de tirs lliures que els seus jugadors han fallat durant els partits i que, a vegades, fins i tot els hi costat algunes derrotes clau a la temporada regular. De fet, el River en aquest apartat és el 10è millor equip amb 68,1% d'encert, prova de l'assignatura pendent que té. L'honor de ser el millor aquí recau en l'ADT Tarragona amb 74,6%, uns números bastant bons que deixen lluny fins i tot els registres del dominador Knet Rioja, amb 70,9% i 5è al rànquing.

EL TERCER EQUIP EN VALORACIÓ / Per últim, destacar que el River és el tercer equip amb millor valoració per partit. 83 punts per enfrontament de mitjana, mentre que el Knet Rioja ho ha rebentat tot amb 96,4. El Plasencia Extremadua n'ha fet 70,5.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT