PUBLICITAT

Detingudes dues persones per diversos furts valorats en 46.000 euros

  • La Policia va localitzar els joves, de 19 i 20 anys, amagats dins un establiment de pneumàtics
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La mercaderia furtada per les dues persones detingudes Foto: SFP

La Policia va detenir diumenge passat a dues persones, un resident portuguès de 20 anys i una resident espanyola de 19, per diversos furts amb força comesos els darrers mesos al Principat. Segons les estimacions policials la mercaderia furtada pels dos joves té un valor superior als 46.000 euros.

La detenció es va produir després que la Policia fos alertada el passat diumenge a la nit que s'estava produint un furt amb força en un establiment de venda de pneumàtics d'Andorra la Vella. Agents de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana van desplaçar-se al lloc dels fets. La nau estava tancada però al seu exterior hi havia un Nissan GR, amb matrícula andorrana, que podria ser utilitzat pels presumptes autors per transportar el material. Finalment a l'interior de l'establiment, i amagades entre els pneumàtics emmagatzemats, es va controlar a dues persones, un home i una dona.

En un primer escorcoll els agents van trobar a la cartera de l'home un paper manuscrit amb una relació amb les característiques de diferents pneumàtics, corresponents en part als que hi havia a l'interior de l'establiment.

La investigació policial relacionada va permetre vincular a les dues persones amb diferents fets delictius contra el patrimoni dels darrers mesos, concretament entre el 14 de gener i el passat 18 d'abril. Segons va informar el cos, són autors de la sostracció de pneumàtics i llantes d'un establiment d'Andorra la Vella, per un valor de 37.501 euros; de la sostracció d'una pantalla, una torre d'ordinador i un impressora làser (per valor de 611,50 euros) en una caseta prefabricada a l'abocador de Beixalís; i la sostracció de carburant de les motos de neu, propietat d'una estació d'esquí del Principat, així com diferents garrafes de combustible, per un valor de 1.106 euros. I finalment, la sostracció de diferents recanvis de vehicles i complements de vestuari per la competició, per un valor d'uns 6.000 euros, aproximadament, al magatzem d'una botiga de venda de material d'automoció de la parròquia d'Encamp.

La Policia va destacar que el fet d'haver trobat en el moment del control de les dues persones el paper manuscrit amb una llista de pneumàtics, faria pensar als investigadors que els detinguts actuen sota comanda prèvia.

41 pneumàtics i combustible / En les diferents perquisicions realitzades durant la investigació la Policia ha recuperat 41 pneumàtics de diferents marques, vuit garrafes de combustible (dues d'elles metàl·liques), tres aparells de música de vehicle, un grup electrogen i tres sabatilles d'automobilisme de competició.

Els dos joves van ser detinguts i posats a disposició judicial aquest dimarts. La Policia va informar que tot i aquestes detencions, la investigació continua oberta, per tal de determinar qui podria haver-hi darrera dels dos joves detinguts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT