PUBLICITAT

RTVA perd un 9% de treballadors durant el 2010

  • El dèficit de la parapública es redueix en un 13% i se situa en els 571.683 euros
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un càmera d'ATV enregistra una roda de premsa Foto: TONY LARA

Ràdio i Televisió d'Andorra SA (RTVASA) va reduir en un 14,05% les despeses de personal durant el passat exercici. Segons va subratllar mitjançant un comunicat el Govern –que ahir va aprovar els comptes de la parapública en la sessió de Consell de Ministres–, la despesa en l'apartat de personal es va situar en els 489.463 euros, sense comptabilitzar les indemnitzacions. En aquest mateix punt, cal explicar que el nombre d'assalariats de RTVASA va disminuir en un 9%, el que són uns deu treballadors. Així, el total de professionals de la parapública va passar dels 111 de què disposava el 2009, als 101 a finals de l'any passat.

Seguint la línia de les despeses de personal, la partida de consum de béns corrents i serveis es va reduir en un 31,46%, el que va situar el total de despesa per aquest concepte en poc menys d'1,1 milions d'euros, quan l'any anterior la xifra sobrepassava l'1,5 milions.

Tot plegat, sense comptar les inversions, va situar el cost d'explotació en 839.858 euros menys que l'any anterior –disminució del 16,23%–, el que és poc més de 4,33 milions d'euros. Les inversions reals van créixer en un 25,73%, segons resumia el Govern en el comunicat, arribant als 300.578 euros, quan l'any anterior la suma per aquest mateix concepte ascendia als 239.062 euros.

La contenció de la despesa, doncs va contribuir a millorar el resultat final, que malgrat tot va ser negatiu de 571.683 euros. Aquesta xifra suposa una millora del 12,7% respecte el resultat de tancament de l'exercici anterior, quan es va situar en els 655.325 euros també en negatiu.

Malgrat aquesta millora del resultat, el Govern considera que el dèficit es podria haver reduït «molt més» si no s'haguessin produït també davallades en els ingressos de RTVASA. En l'apartat de la publicitat, els ingressos que va registrar la parapública es van reduir al llarg del 2010 en un 15,24%. Similarment es van comportar les transferències del Govern, que van ser un 13,5% inferiors a les de l'any 2009.

El conjunt de les dades –que l'Executiu liderat per Jaume Bartumeu atribueix a la incorporació de la nova direcció de RTVASA designada el gener de l'any passat– va portar el Govern a valorar que «marquen un evident canvi de tendència i assenyalen el camí de la reconversió del servei públic de la ràdio i la televisió cap a un model redimensionat, mesurat i moderat». En aquesta mateixa línia, el Govern en funcions va manifestar que «correspondrà a la nova majoria confirmar i avançar en aquesta reconversió o bé decidir un retorn cap al model anterior, que a l'entendre del Govern, és no solament insostenible, sinó inadequat per un estat com Andorra».

Continguts propis / En el comunicat, el Govern també destaca l'aposta feta per la producció pròpia. Així, el 89% de les hores d'emissió són de producció pròpia i de coproduccions. D'altra banda, el nou portal web de la parapública va registrar un augment del 21,15% de les visites.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT