PUBLICITAT

300.000 euros de capital inicial per a la cooperativa

  • La junta gestora es planteja obrir un segon termini de venda d'accions
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Una cinquantena de socis són els que han comprat les accions del capital inicial de la cooperativa de trumfes i plantes medicinals que ha creat l'Associació de Pagesos i Ramaders. Amb 300.000 euros aquest projecte es converteix en realitat perquè ha complert les previsions establertes, segons va assegurar ahir l'economista Jordi Alcobé, membre de la junta gestora que s'ha creat de forma transitòria fins que la cooperativa comenci a caminar.

Han estat només dues setmanes les que s'han establert com a termini, que finalitzava ahir, per comprar aquestes accions. Aquest període ajustat és el que ha comportat plantejar-se obrir un segon termini de venda d'accions. Una qüestió que s'haurà de decidir en una primera reunió amb tots els socis, que s'ha acordat celebrar el vinent dia 3 de maig.

«Encara hi ha gent que té dubtes per a la compra d'accions i caldria donar una oportunitat a tots aquells que no han pogut assistir a les reunions del poble que des de l'Associació de Pagesos i Ramaders s'han celebrat i poder-los informar», va explicar Alcobé.

Amb tot, des del col·lectiu es fa una valoració més que positiva perquè en el termini de dues setmanes «s'ha cobert la demanda necessària que feia falta per començar», va explicar Alcobé. A 1.500 euros per cada acció, s'han comprat un total de 200 títols i s'ha aconseguit aquest capital inicial que es destinarà a la compra de maquinària.

Aquesta maquinària haurà de començar el mes vinent a treballar perquè es preveu que a meitat del mes de maig comenci la sembra de les trumfes.

A més de la maquinària el capital inicial també servirà per tenir un local que sigui seu de la cooperativa, primera al Principat. El col·lectiu ja estudiat alguna ubicació però l'hauran de decidir els socis, finalment. A més en un inici es preveu fer una despesa important en operacions de màrqueting i publicitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT