PUBLICITAT

Tres partits de sanció a Jona que deixen el BP sota mínims

  • El club recorrerà el cas del jugador, que no tornarà fins el ?play-off', i De la Rosa estarà dues jornades a la graderia
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jona no tornarà a intentar un xut a porteria fins el primer partit del ?play-off' després de conèixer ahir la sanció Foto: TONY LARA

El Comitè d'Àrbitres va anunciar ahir les sancions al BP Andorra després de les expulsions i els incidents del passat cap de setmana al Poliesportiu en el partit contra l'Extremadura Cáceres que el conjunt andorrà va perdre. El jugador Jona, que va ser expulsat, ha rebut un càstig de tres partits, mentre que l'entrenador Xavier De la Rosa, que també va ser expulsat, n'ha rebut dos. Pel que fa al tema polèmic de l'actuació del director gerent Emili Puig envers els col·legiats, aquí el Comitè no s'ha pronunciat, segons van informar ahir fonts de la Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS). Amb aquest dictamen, el BP Andorra es queda sota mínims d'efectius fins el play-off per l'ascens, ja que resten tres jornades per finalitzar la fase regular.

El club, mitjançant el seu director gerent, Emili Puig, va catalogar la sanció a Jona d'«excesiva», i va anunciar que, amb tot, recorreran pel que consideren injust.

UN INFORME DE LA POLICIA / Puig va dir ahir que el recurs està en preparació: «Hem demanat un informe per escrit a la Policia del país, que va escortar els àrbitres als vestidors i després als seus vehicles, per demostrar que és totalment mentida que Jona els perseguís pel túnel de vestidors i ni tan sols que els insultés». Puig espera «la màxima col·laboració de la Policia» en aquest sentit.

Així mateix, el mateix Jona, preguntat per aquesta sanció de tres partits, va afirmar ahir que era «una mica exagerada», perquè, segons va argumentar, «hi ha dues coses del que diuen a l'acta que no són certes, perquè els jugadors no vam perseguir fins els vestidors els àrbitres, i tampoc no els vam insultar». Pel que fa a la seva suposada presència al túnel de vestidors, Jona es defensa: «Jo vaig veure la resta del partit a la graderia, no estava baix». En tot cas, el jugador andorrà va voler veure una justificació en els tres partits en què «potser el fet que em tragués la samarreta ho van considerar també per sancionar-me amb més partits». Jona, que va ser expulsat perquè li va caure el peto quan feia una substitució amb Nacho Llamas durant el partit, no tornarà a vestir-se de blau fins que comencin els play-off.

DE LA ROSA, INDIGNAT / El tècnic Xavier De la Rosa va mostrar indignació per la decisió de sancionar amb tres partits a Jona. «És una exageració, jo no sé com és possible que un àrbitre digui mentides a l'acta d'un partit». L'entrenador va afirmar que ell mateix va sortir del pavelló «per la porta de dalt», i que Jona ho va fer acompanyat de la seva família, i que per tant «no hi va ser als vestidors perseguint els àrbitres, és impossible».

JONA S'HI AFEGEIX A CABINHO / La baixa de Jona, en principi i si no hi ha cap notificació diferent després que el Comitè rebi el recurs del BP, implica que el conjunt andorrà es trobarà en dificultats per fer front als tres duels de la fase regular que resten per acabar. Lanzarote Tias Yaiza dimecres vinent i a domicili, Space Gasifred Ciutat dEivissa dissabte dia 30 d'abril al Poliesportiu, i Arcebansa Zamora el 7 de maig, són els rivals que resten. A la baixa de Jona, fonamental, s'hi afegeix la de Cabinho, que espera estar recuperat precisament també per als play-off.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT