PUBLICITAT

L'ocupació dels apartaments per Setmana Santa és del 9,6 per cent

  • El preu mig d'estada és de 24 euros per persona, un 16% menys que fa un any
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Apartaments per a vacances al Pas. Foto: TONY LARA

Si fa uns dies la Unió Hotelera assegurava que les previsions d'ocupació per aquesta Setmana Santa no arriben al 50% a les parròquies centrals i al 35% a les parròquies altes, el sector dels apartaments per a vacances encara està pitjor. Segons la immobiliària Rentàlia, que opera amb una seixantena d'aquesta tipologia d'establiments al Principat, per aquests dies l'ocupació se situarà en el 9,6%.

Les xifres són molt diferents a les de l'any passat, en què la posició d'una Setmana Santa més primerenca en el calendari va permetre omplir gran part dels apartaments i d'hotels del país. Llavors les pistes d'esquí disposaven de neu a una qualitat més òptima.

Les xifres dels apartaments andorrans que es lloguen per dies també estan molt lluny de les dels seus homòlegs veïns espanyols, sobretot en el cas de les províncies d'interior. Aquestes freguen una ocupació per sobre del 92% en el cas de Saragossa, Navarra i Sòria, segons el mateix estudi de Rentalia.

23,9 euros per persona i nit / Pel que fa a la mitjana de preus dels immobles andorrans durant aquests dies festius, la xifra se situa en els gairebé 24 euros per persona i dia. Aquestes tarifes s'han reduït considerablement respecte a la Setmana Santa de l'any passat, concretament un 16%. La manca de demanda i la poca oferta de neu ha generat aquesta caiguda.

També són més baixes respecte al pont de la Puríssima, que aquesta temporada va omplir els establiments andorrans. La tarifa aquest passat desembre va situar-se en els 34,6 euros de mitja.

Amb tot, però, les tarifes d'aquesta Pasqua són superiors a la mitjana dels apartaments espanyols. Aquesta se situa en els 22,7 euros per persona i nit, tot i que varia molt en funció de la província. Per exemple, a Madrid la tarifa puja fins als 37,7 euros, a Sevilla 37 euros i a Barcelona 31,2 euros. A l'altre banda s'hi situen Múrcia (15,1 euros, Navarra (15,8 euros) i Sòria (16,5 euros).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT