PUBLICITAT

Altimir: «L'aeroport és un ingredient més per a l'obertura»

  • La CEA veu positiu els nous vols de la Seu per al turisme i per a l'economia andorrana
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns operaris preparen una avioneta en l'aeròdrom de la Seu d'Urgell. Foto: TONY LARA

Els nous vols comercials que vol oferir l'aeroport de la Seu d'Urgell són vistos pels empresaris andorrans com un ingredient més favorable per a l'obertura econòmica del país. El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, va explicar ahir que s'ha de tenir en compte que són vols comercials reduïts amb aerotaxis, però que tot i això «és un punt més positiu per l'obertura econòmica», va explicar. Aquesta és la primera valoració de la patronal després que dilluns la Generalitat anunciés que invertirà un milió d'euros a l'aeròdrom de la Seu per convertir-lo en aeroport comercial.

Per part de la patronal comptar amb una infraestructura més de comunicació i transport suposa sempre un atractiu per a tots els negocis de capital estranger que vulguin endinsar-se en el Principat.

Altimir va explicar que cal ser realistes i que el de la Seu serà un aeroport d'avions de poca capacitat, però que amb uns 40 passatgers per vol, per exemple, Andorra pot comptar amb vols de turistes amb un poder adquisitiu alt. «Sé que aquest hivern hi han vingut turistes anglesos que han aparcat la seva avioneta privada a la Seu. Ara amb els nous vols podran venir més turistes», va explicar Altimir.

El president de la confederació empresarial va apuntar que perquè l'aeroport de la Seu d'Urgell tingui èxit i pugui ser un punt d'atracció turística i també empresarial per al Principat s'haurà de fer una promoció correcta dels seus serveis, haurà de ser «més comercial, i el públic haurà de tenir clar la seva funció i a més s'haurà de promocionar els seus serveis perquè sigui més competitiu», va explicar.

Altimir va reconèixer la dimensió de l'aeroport i va manifestar que si «puguessim tenir-lo més gran millor», però que amb aquesta mida més reduïda pot aconseguir un atractiu més per a Andorra.

BENET DIU QUE S'HA DE SER PRUDENT / El ministre de Turisme en funcions, Claude Benet, va assegurar ahir que amb l'impuls a l'aeroport de la Seu, s'ha de ser «prudent i cal estudiar-ho amb deteniment per veure si és un projecte viable».

Benet va explicar que el Govern ja «ha observat que en el cas de la Seu hi hauria possibilitat de vols comercials d'avions d'unes 50 o 60 places i, per tant, s'ha d'estudiar si realment amb avions de 50 places és interessant». A banda, va comentar que s'ha de tenir en compte que el preu dels carburants «puja cada cop més i que el món pateix canvis molt profunds, de manera que s'ha de veure si això és viable». Benet va recordar que feia aquestes declaracions a títol personal ja que ara es troba com a ministre en funcions.

Benet va explicar que tampoc s'ha de descartar Lleida-Alguaire com un aeroport referent per a Andorra perquè només ha passat un any des de la seva obertura i caldrà esperar a més temps. En aquest sentit el ministre de Turisme té previst reunir-se avui amb els representants de la companyia Pyernair per tal de solucionar l'afer que té pendent amb aquesta empresa per l'acompliment del contracte signat. Pyrenair va suspendre una sèrie de vols que tenien previstos i acordats amb les autoritats andorranes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT