PUBLICITAT

El nou sindicat de bombers, A-118, promou nous horaris per a la formació del cos

  • Les propostes han de ser acordades amb l'ABA i la direcció
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants de l'A-118 i altres bombers, en l'assemblea, ahir Foto: TONY LARA

Per poder assolir tota la formació continuada que han de realitzar els membres del Departament Especial de Prevenció i Extinció d'Incendis (Depeis) s'ha de replantejar una reforma en els horaris dels bombers. La nova associació sindical del cos que porta el nom A-118, en referència al telèfon d'emergències dels bombers, va celebrar ahir la seva primera assemblea i va presentar diverses propostes d'horaris per rebre aquestes formacions. A més d'aquesta qüestió, els membres de la junta es van presentar a la resta dels bombers per obrir les seves portes com a col·lectiu representatiu.

Aquestes propostes «han sortit de les diferents reunions mantingudes amb la direcció del cos i l'altre sindicat, Associació de Bombers d'Andorra, ABA», va explicar el president d'A-118, Joanjo Barrio. Ara però s'haurà de decidir quina reforma d'horaris es planteja per poder dedicar-li temps a la formació complementària dels bombers.

En la primera assemblea celebrada ahir a les 21.30 hores, es va aprofitar per presentar els membres de la junta de la nova associació als presents i se'ls va informar que els que vulguin adherir-se també poden formar part d'aquesta junta com a vocals.

COMPARTIR LOCAL AMB L'ABA / Barrio va explicar que l'A-118, la direcció del Depeis i l'ABA s'han reunit per parlar de temes pendents que té el cos. Des del nou sindicat encara es falta molta informació per saber, entre d'altres coses, com està tota la tramitació referent a la llei del cos. En aquesta trobada a tres bandes també es va parlar del local que tindrà el nou col·lectiu i que haurà de compartir amb l'ABA. Així ho va explicar el president de l'A-118 qui va manifestar que les dues associacions sindicals compartiran local en la caserna de bombers de Santa Coloma, així com també faran ús del mateix ordinador.

Una cinquantena de bombers formen ja part del que és el segon sindicat d'aquest cos especial . Es tracta de gairebé el 50% dels bombers que depenen del Depeis i que no es veien representats en l'antic col·lectiu, l'ABA. A diferència d'aquest, A-118 s'ha presentat com un sindicat amb un caire més dialogant.

Aquesta nova formació s'ha creat per tenir representativitat en les diferents taules de treball que s'organitzen sobre el cos i perquè es renovin les cares dels que tradicionalment parlen en veu dels bombers.

Tirar endavant la llei del cos, i la reestructuració de les tasques de gestió i d'acció són algunes de les fites marcades per aquest col·lectiu que representa ja la meitat dels bombers del Principat, a menys d'un mes de la seva creació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT