PUBLICITAT

El voluntariat social rep coneixements sobre l'escolta

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Assistents a la formació del curs Escolta Activa, a una sala de l'hospital. Foto: EL PERIÒDIC

Participants en el voluntariat de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell van participar en un curs formatiu sobre l'Escolat Activa organitzat per la Direcció General del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS).

Aquest curs va ser impartit per professionals provinents de la Federació Catalana de Voluntariat Social que es van desplaçar a l'hospital andorrà per oferir els seus coneixements als diferents professionals relacionats en el Voluntariat.

L'objectiu d'aquest curs és donar les eines necessàries a tot el personal que treballa en tasques de voluntariat, per a aconseguir una escolta de qualitat, entenent els diferents tipus d'escolta, la importància de ser escoltats i la sensació que produeix no ser-ho, segons va informar ahir la direcció del SAAS.

En aquest curs a més s'imparteix com corregir i poder treballar les fases de l'escolta, que portin a descobrir que escoltar bé pot esdevenir un privilegi.

«Escoltar és bàsic en tots els aspectes de la vida, però en el voluntariat és indispensable», expliquen des del SAAS.

Amb aquesta formació els assistents, en la seva majoria dones, van poder saber com es pot fer una escolta de forma adequada donant a les persones la importància que tenen i que realment es mereixen. Amb l'escolat activa, el voluntari té la possibilitat d'arribar veritablement a l'altre i comprendre'l des de la visió i des dels seus sentiments.

La direcció del SAAS va destacar la bona acceptació que ha tingut aquest curs entre el col·lectiu de voluntaris que hi treballen, de forma altruista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT