PUBLICITAT

El preu de l'alimentació, alcohol i tabac segueix pujant

  • El valor brut de les importacions el març va ser de més de 100 milions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El valor brut de les importacions del mes de març s'ha situat en un total de 104.417.861 euros. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística del Govern, que ha posat de relleu que es manté la tònica observada els darrers mesos, marcada per moderades fluctuacions de la tendència mensual, en aquest cas a la baixa durant el mes de març (-2,4%), i increments constants de la tendència interanual (3,7%). Estadística assenyala que l'augment del diferencial interanual s'explica principalment per l'increment del valor de les importacions que estan registrant els grups combustibles i begudes i tabac. A més, el grup alimentació, que conjuntament amb el vestit i calçat representen prop d'una tercera part de les importacions totals, continua presentant increments interanuals de certa rellevància en el cas del mes de març (5,3%).

Per contra, vestit i calçat registra un retrocés del -3,7% en el diferencial interanual. De tota manera, les xifres apunten que tots dos grups han estat contribuint a mantenir la millora de la tendència interanual durant l'últim semestre.

Altres sectors d'importació que tenen una tendència anual alcista, per l'augment del preu, és el de la joieria que ha experimentat una pujada del 14%.

RETALLADA A LA CONSTRUCCIÓ /Les dades ressalten l'evolució interanual del grup construcció que, lluny del nivell d'importacions brutes d'anys enrere, acumula un any de retallada progressiva de la tendència interanual, que al març se situa en un 5,2%. Així, per sectors el de la Construcció amb 4,3 milions d'euros i el de la Joieria amb 2,6 milions d'euros són els valors més baixos de la taula de sectors d'importacions.

El Departament d'Estadística posa de relleu que les importacions totals encara es troben en un context de contracció respecte a anys anteriors, principalment com a causa de les menors importacions que han vingut registrant durant els últims anys els grups electrònica, transport, construcció i industrial. D'aquesta manera, amb la perspectiva de l'evolució dels últims tres anys, cap d'aquests grups apunta a una possible recuperació de les importacions a curt termini.

Pel que fa a l'evolució mensual, la tendència en les importacions totals ve marcada per un alentiment del decreixement que es comença a apreciar a partir del segon trimestre de 2009. Aquesta situació es manté fins a mitjans de l'any 2010. A continuació, s'observa un increment sostingut de la tendència, que representa el major període de creixement de la tendència de la sèrie presentada. Els últims mesos, es pot apreciar una tendència a la baixa tot i que en llindars interanuals superiors als dels anys anteriors. Els propers mesos, segons Estadística, permetran identificar un possible canvi de tendència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT